Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Jag var inte intresserad av det”

Stojan Lukic följer inte med Halmstad upp i allsvenskan. Målvakten har skrivit på för Örgryte. Foto: LUDVIG THUNMAN
Örgryte blir Stojan Lukics nya klubbadress. Foto: MATHIAS BERGELD

Stojan Lukic var en av de stora nyckelspelarna när Halmstads BK gick upp i allsvenskan i höst. 

Men nu har målvakten skrivit på för Örgryte – efter att HBK, enligt Kvällspostens uppgifter, bara erbjudit en kombinerad tränarroll.

– Klart jag vill spela i allsvenskan, men nu får vi försöka lösa det så att det blir med ÖIS i stället, säger Stojan Lukic.

Stojan Lukic höll nollan i 15 av 30 matcher i superettan och bar kaptensbindeln när Halmstad tog klivet upp i allsvenskan via kvalsegern mot Helsingborg för en vecka sedan.

Men den 36-årige målvakten följer inte med HBK upp i allsvenskan. Under söndagen skrev han på ett treårskontrakt (2+1) med Örgryte i superettan.

– Det känns fantastiskt bra. Redan när Marcus Lantz (Örgrytes tränare) ringde mig och berättade hur han jobbar och han ser på mig så klickade vi direkt. Jag kommer till en anrik förening med mycket tradition och som jag ser det en fantastiskt bra tränare med en tydlig spelidé, säger Lukic.

Erbjöds kombinerad tränarroll

Stojan Lukic har stått i samtliga seriematcher utom en (119) under sina fyra säsonger i HBK. När HBK gick upp räknade nog många med att Lukic skulle förlänga med klubben. 

Enligt Kvällspostens uppgifter så var beskedet innan kvalet också att om det blev allsvenskt spel så skulle Stojan Lukic erbjudas nytt kontrakt. Men i stället ska den 36-årige målvakten, som sagt att han vill fortsätta som spelare, erbjudits en roll som kombinerad målvaktstränare. 

– Jag var inte intresserad av det Janne (Jönsson, HBK:s tränare) erbjöd mig. Det var inte det vi hade pratat om från början. Det kändes klockrent när Lantz ringde, säger Stojan Lukic. 

Är du besviken? 

– Jag vet hur branschen funkar och jag kan gå rakryggad från Örjans Vall.   

Nu blir det inget allsvenskt spel för dig nästa år, hur ser du på det? 

– Det är klart att jag vill spela i allsvenskan, men nu får vi försöka lösa så det blir allsvenskan med ÖIS i stället. Jag känner att det är något bra på gång där, med bra tränare och spelare. 

Lukic: ”Stolt”

Halmstad har nu Malkolm Nilsson och Isak Pettersson som målvakter i truppen. 

Hur ser du på din tid i Halmstad? 

– Fantastisk. Jag är tacksam för vad HBK har gett mig, det är en fin förening, och jag är stolt över vad jag har gett HBK. 

– Första året höll vi oss kvar via kval, andra året med ett fantastiskt resultat. Det var inte roligt alls när vi åkte ur, men jag var med och bidrog att ta tillbaka HBK till allsvenskan och jag kan inte vara annat än nöjd, avslutar Stojan Lukic.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!