Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Jag skulle skämmas om jag hade en sån spelare"

Juhamatti Alaltonen.
Foto: C More.
Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN

ÄNGELHOLM/STOCKHOLM. Derby mellan Malmö Redhawks och Rögle.

Då totalsågar Niklas Wikegård finska stjärnan Juhamatti Aaltonen.

– Jag skulle skämma ögonen ur mig om jag var tränare och spelade honom, säger han i C More.

– Jag vill inte prata i dag, svarar Juhamatti Aaltonen, som dock försvaras av tränaren Patrik Ross. 

Rögle har haft en riktigt tung start på säsongen med hela sjutton insäppta mål på tre matcher. Under lördagen spelar klubben derby mot Malmö Redhawks.

Nu riktar C Mores expert Niklas Wikegård massiv kritik mot Rögles Juhamatti Aaltonen.

– Om vi tittar på en kille som Juhamatti Aaltonen, som är en stjärnspelare helt enkelt, han är inte med någonstans på isen, Rögle har inte råd att ha en sån här spelare, säger han.

– Han åker omkring, markerar närvaro glider litegrann, tar en dålig utvisning enbart för att han slutar åka skridskor. Han gör inte det här jobbet som ska göras, och skickar väldigt dåliga signaler, fortsätter Wikegård.

"Så pass dåligt är det"

Wikegård menar vidare att det är kontroversiellt att ta in en sån spelare som Aaltonen nu när laget håller på att etablera sig, och dessutom har något av en krisstämpel på sig efter den tunga starten på säsongen.

– Då behöver man spelare av den digniteten som jobbar häcken av sig varje match.

– Jag skulle skämmas ögonen ur mig som ledare att spela en sån spelare. Så pass dåligt är de tycker jag, avslutar han.

Aaltonen vill inte prata

Juhamatti Aaltonen vill själv inte ge någon intervju efter matchen men assisterande tränaren Patrik Ross får se kritiken mot stjärnan: 

– Det får stå för Niklas. Vi vill att alla ska jobba och åka skridskor naturligtvis, jag har inga kommentarer till att han tycker det, säger han. 

– Han gjorde två fantastiskt fina assister till mål i dag. Han är en offensiv spjutspets men vi vill att alla ska bidra defensivt också. Alla kan mycket bättre, jag tittar inte bara på Aaltonen, alla ska jobba, fortsätter tränaren. 

Kan du förstå kritiken mot Juhamatti Aaltonen? 

– Nej. I dag har vi tagit två poäng och vi vill suga på den karamellen. Sedan får vi fortsätta jobba på defensiven nästa vecka. Vi behöver bli tätare och resolutare.


Rögle vann matchen med 8-7 efter förlängning.