Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Jag märkte inte att nyckelbenet var av"

Foto: Andreas L Eriksson
Foto: Privat.

Kevin Ekman-Larsson, 20, är på väg tillbaka efter nyckelbensfraktur.

En lyckad strömbehandling i Stockholm har flyttat fram comebacken.

– Min kropp märkte inte att nyckelbenet var av så det läkte inte ihop som det skulle, säger backen, som också berättar om storebror Olivers dagliga engagemang i succélaget Tingsryd.

Det var i matchen mot Oskarshamn den 11 oktober som Tingsrydsbacken Kevin Ekman Larsson skadade sig olyckligt under en obehaglig situation.

– Jag fick en klubba mellan benen när jag sköt ett skott från blålinjen. Sedan ramlade jag på axlarna eller ryggen och tryckte då upp nyckelbenet, berättar han.

– Det var värre än vad jag trodde, inte så kul, men så är det i idrott.

Kevin Ekman-Larsson ådrog sig en böjd fraktur, vilket inte krävde operation. Samtidigt hade en operation haft sin fördel för läkningsprocessen.

– Jag ljuger inte när jag säger att det gick av men det hade varit bättre om det varit helt av och att jag hade behövt operation. Då hade läkningsprocessen gått bättre för att kroppen märkt att det är något som är fel. Nu märkte inte min kropp det på samma vis så det läkte aldrig ihop, förklarar han.

På väg tillbaka efter elbehandling

När läkningsprocessen drog ut på tiden och det fanns en svullnad valde Kevin Ekman Larsson att i stället satsa på en behandling med likström i Stockholm.

Där behandlades han med elektricitet under 45 minuter två gånger om dagen, varje dag, under två veckor.

– Min mamma hade kontakt med en kille i Stockholm som utförde den här behandlingen och då bestämde jag mig för att åka upp. Han har hjälpt andra och jag hade fått bra rekommendationer, berättar backen.

– Det kändes lite obehagligt men jag vande mig till slut.

Innan behandlingen såg det ut som att talangen skulle kunna vara tillbaka först i mitten av januari.

Men sedan några dagar tillbaka har han varit på is igen och comebacken ser ut att kunna ske långt tidigare.

– Det känns ganska bra. Jag siktar på att vara tillbaka om två eller tre veckor. Men jag kommer röntga mig innan och ska inte spela förrän det är hundra procent bra.

Hyllas av sportchefen

Kevin Ekman-Larsson är för övrigt den spelare som klubbens sportchef Tomas Bergstrand väljer ut som den största positiva överraskningen under hösten tillsammans med Hannes Johansson. Båda är från Tingsryds ungdomsled.

– Det är väldigt kul. Jag tror att allsvenskan passar mitt spel bättre än division 1, påpekar han.

– Det gick ganska bra innan skadan och jag ser inget hinder för att det inte ska bli bra när jag kommer tillbaka.

Samtidigt berättar han att storebror Oliver Ekman-Larsson, framgångsrik back i NHL, hör av sig varje dag om Tingsryds sensationella framgångar i hockeyallsvenskan.

– Han tycker det är skitkul. Han har nästan mer koll än vad jag själv har. Han kollar och skriver något om Tingsryd varje dag, säger han.

– Det går bra för honom. Han har fått göra några mål och poäng i Arizona också.