Jan Gregus skäller ut domaren Ivan Bebek. Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST
Jan Gregus skäller ut domaren Ivan Bebek. Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST

"Jag hade lust att slå ihjäl domaren"

Publicerad

Trots segern med 2-1 var FC Köpenhamns Jan Gregus både frustrerad och förbannad efter Europa League-segern mot Ludogorets.

Mittfältaren drog på sig ett rött kort i slutet matchen.

– Jag hade lust att slå ihjäl domaren, säger Gregus enligt Ekstrabladet.

FC Köpenhamn vann med 2-1 på bortaplan mot Ludogorets i Europa Leagues 16-delsfinal. Anicet Abel och Youseff Toutouh gjorde målen men efter matchen var det allt annat än bara glada miner hos danskarna.

Mittfältaren Jan Gregus missar returen eftersom han drog på sig sitt andra gula kort på tilläggstid.

Ludogorets hade fått en frispark när Gregus, efter avblåsning, sparkade bort bollen.

– Ja, jag sparkar till bollen. Den åker kanske i väg tre meter och han (domaren Ivan Bebek) säger att jag sparkar den för långt. Men det är inte så att jag skickar i väg den 20 meter och vann tio sekunder på det, säger Gregus till Ekstrabladet.

Även Kvist avstängd

Den slovakiske landslagsspelaren missar nu nästa veckas retur i Köpenhamn. Det gör även William Kvist – trots att han bara drog på sig ett gult kort under matchen.

Kvists tidigare varningshistorik gör att han inte får spela när lagen möts igen på torsdag.

Trots avbräcken är Kvist optimistisk kring chanserna till avancemang.

– Jag tror nog att det ska gå. Vi har åtminstone ett riktigt bra utgångsläge inför matchen i Parken, säger Kvist till Ekstrabladet.

Svenskarna Robin Olsen, Erik Johansson och Ludwig Augustinsson spelade alla från start mot Ludogorets. Mikael Antonsson satt på bänken.

Relaterade ämnen
Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag