Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Jag fick en chock när jag såg vad de erbjöd"

Dusan DjuricFoto: Bildbyrån / BILDBYRÅN ALL
Foto: Andreas Meier

Han var Halmstad-fansens drömvärvning.

Men när Dusan Djuric överraskande skrev på för storsatsande Dalkurd fick han stämpeln som en svikare i sin hemstad.

Nu kan Kvällsposten avslöja varför den A-landslagsmeriterade mittfältaren nobbade sin moderklubb – men också att han inte gett upp hoppet om att spela i HBK igen.

– Jag kände mig inte önskvärd, säger Dusan Djuric.

Efter åtta år utomlands i klubbar som Zürich, Valenciennes och Aarau är Dusan Djuric, 31, tillbaka i svensk fotboll.

Den tekniske mittfältaren, som lämnade Halmstad 2007 och har åtta A-landskamper på meritlistan, valde i februari att skriva på för ambitiösa superettannykomlingen Dalkurd.

– Jag är väldigt nöjd att jag kom hit och ångrar absolut ingenting. Det är ett jävligt roligt lag med många bra killar. Jag önskar bara att jag kunde varit frisk i början av säsongen så man är delaktig, men det kommer nu, säger Dusan Djuric som hittills gjort två inhopp.

 

LÄS ÄVEN: Dalkurd – laget som är mer än en nykomling.

Djuric tränade med Halmstad

Övergången till Borlängeklubben var dock inte smärtfri. Djuric tränade först med Halmstad i februari och var öppen med att han ville återvända till sin moderklubb.

När han skrev på för Dalkurd, som har två kurdiska miljardärer i ryggen, målades han ut som en svikare av många besvikna HBK-supportrar som tyckte att han hade valt pengarna före klubbhjärtat.

Även HBK-ledningen var besviken och berättade att parterna hade diskuterat ett kontrakt.

Dusan Djuric är medveten om reaktionerna kring sitt val – och är själv besviken.

– Jag var ganska arg faktiskt ett ganska bra tag på att de (HBK) betedde sig så som de betedde sig. Jag tycker ändå att jag har gjort mycket för klubben. De har tjänat mycket pengar på mig och jag har alltid gett 100 procent där. Det kändes lite orättvist. Jag trodde att de skulle behandla mig lite bättre, säger Dusan Djuric.

Halmstad erbjöd ettårskontrakt

Bland annat ska det kontrakt som Halmstad var villigt att erbjuda sin förra stjärnspelare ha skickat fel signaler.

Enligt Kvällspostens uppgifter erbjöds 31-åringen ett ettårskontrakt med en månadslön på drygt 20 000 kronor med bonusar. Klart mindre än vad spelarna som tjänar bäst i klubben har och betydligt mindre än vad man diskuterade så sent som förra sommaren.

– Jag vill inte kommentera några summor. Men när jag såg vad de erbjöd fick jag en chock, säger Djuric.

Var det kontraktet som avgjorde?

– Det var allt möjligt egentligen. Det var jag som var på dem efter ett kontrakt, jag som ringde, sen drog det ut på tiden och jag kunde inte vänta mer, så enkelt är det.

Dusan Djuric säger att han fick känslan av att han inte var önskad i HBK.

– Jag ska inte säga för mycket, men allting var bara konstigt, det kändes som att de inte var riktigt intresserade. Jag förväntade mig inte en sign on på fem miljoner. Jag visste att jag inte skulle få mycket pengar, men att jag skulle bli behandlad på det viset…

– Efter många om och men var Dalkurd konkreta när de hörde av sig. ”Vi vill ge dig så här mycket, vi vill satsa på dig, vi vill ge dig tid för vi vet att du inte spelat på ett tag”. De sa allting rätt. Det var väldigt enkelt då.

Halmstad möter Dalkurd på måndag

På måndag möts lagen på Örjans Vall.

Hur blir det att spela mot HBK?

– Jag känner några där, men tror inte det kommer vara något speciellt. Vi får väl se när jag är där, men jag tror det kommer vara som vanligt.

Vad förväntar du dig för mottagande från fansen?

– De kommer så klart bua för de tror att jag gick hit för pengarnas skull. Men de vet inte 20 procent av allt som pågår.

– Jag vill verkligen inte bli ovän med någon, men de kan inte attackera mig för jag gjorde det varje annan spelare hade gjort. Det spelar ingen roll hur mycket hjärta man har. Det var därför jag kom till HBK och tjatade på dem att de skulle ge mig ett kontrakt. Vad jag kunde göra mer vet jag inte. Men skriva på nåt sånt… nej.

Känns det synd att det blev så här, du var ändå en stor favorit hos HBK-fansen?

– Jag var säker på att jag skulle gå dit. Jag var 100 procent säker, därför sa jag det i tidningarna, så pass säker var jag. Ändå gick jag emot det. Varför? Var det för pengarna. Nej, inte bara, det var mycket annat också.

Djuric: "Har ingen kontrakt med HBK"

Hur är din relation till HBK i dag?

– Jag har inte haft någon kontakt med dem.

– Men det är ändå min moderklubb och jag tycker om Janne (Jönsson) och allihop. Jag är väldigt besviken att det blev som det blev och att jag inte kunde stanna i min hemstad. Kanske en annan dag, vem vet.

För samtidigt som Dusan Djurics trivs utmärkt i Dalkurd är han öppen för en återkomst till Halmstad – trots allt som hänt.

– Ja, det är min moderklubb, jag bor där, min familj är där, mina bästa kompisar är där. Men folk ska veta att det inte bara är jag som valde pengar för det var det absolut inte. Jag kände mig inte mycket önskvärd.