Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Isabelle, 19, kan nobba drömlön på 10 miljoner

Isabelle Haak

Svenska volleybollproffset Isabelle Haak, 19, gör dundersuccé i Italien.

Nu lockar turkiska klubbar med drömkontrakt och en lön kring tio miljoner kronor om året.

– Jag spelar inte för pengarna, säger Haak.

Landslagsdebut som 14-åring, dubbla SM-guld under gymnasietiden, bästa poängplockare i franska ligan och sedan poängbäst även i den italienska.

Allt snurrar i ett svindlande hastighet för tonåringen från Ängelholm.

– Ja, det går bra. Och solen strålar. Det är en väldigt fin dag här i Italien. Jag kommer precis från gymmet, säger Isabelle Haak.

”La regina di Svezia” (hon kallas så i italienska medier) njuter av tillvaron – men den svenska drottningen säger att hon ibland känner hemlängtan. 

– Vi hade många matcher kring jul, därför kunde jag inte resa hem till Sverige och träffa släkten. Men det är fler spelare som har samma situation, så vi fixade en egen julfest här nere.

Haak: ”Kan inte ge något svar”

Isabelle Haak trivs i Scandicci utanför Florens, hon har anpassat sig till den italienska kulturen och är stjärna i sitt lag.

– Från november till januari är det ganska jobbigt. Det är mitt i säsongen och ibland känns det segt. Under den här perioden är det tuffare träning, det tär på kroppen, säger den unga landslagsspelaren.

– Men det går bra för oss. Vi toppar serien, då blir allt mycket roligare.

Kvartsfinaler, semifinaler och final avgörs i slutet av april och i början av maj.

Vad händer sedan?

– Jag får se. Jag ska spela med landslaget, vet dock inte hur programmet ser ut.

Jag tänker på kontraktet som går ut.

– Jag kan inte ge dig något svar, för jag har inget själv, säger Isabelle – och förklarar läget:

– Jag har ett 2+1-kontrakt, så jag kan stanna. Om klubben vill behålla mig. Men just nu vet jag inte vad jag känner och vad jag vill.

Du måste väl ha inlett diskussioner med din klubb?

– Ja, klubben pratar med de flesta spelarna som har samma läge. De vill veta var vi står så fort som möjligt. Jag har en agent, både han och jag pratar med klubbledningen.

Vad vill du?

– Jag är osäker. Men jag vill gärna se nya ställen och testa lite nytt. Samtidigt har jag det väldigt bra här och jag är fortfarande ung.

Kan tjäna miljoner

Enligt italienska medieuppgifter vill turkiska Vakifbank, rankat som ett av världens bästa lag, skriva kontrakt med svenskan.

– Det är bara något som det ryktas om. Jag har inte träffat någon ny klubb, det finns ingen tid till det.

Det handlar om stora pengar i Turkiet. Väldigt stora.

Spelarlönerna i Vakifbanks trupp ligger mellan sex miljoner kronor och 15 miljoner kronor – per år. Italienska spekulationer placerar Haak omkring tio miljoner.

Du är väl medveten om pengarna i Turkiet? 

– Ja, det är mer pengar där. Det tror jag säkert. Men jag spelar inte för pengarna. Sen är det kanske något som ändras med åldern.

Isabelle Haak är tydlig:

– När jag bestämde mig för att spela utomlands var det inte för pengarna. När jag flyttade till Frankrike var det för trivseln. Det är samma här i Italien. 

När bestämmer du dig?

– Just nu vet jag inte, för jag har inte bestämt mig. Det finns intressen från andra ställen också. Det kommer nog inte ut förrän efter säsongen, avslutar Isabelle Haak.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!