Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Isaac Kiese Thelin är klar för Malmö FF

Enligt KvPs uppgifter är Norrköpings talang Isaac Kiese Thelin klar för MFF.

Här är svenska mästarna Malmö FF:s senaste värvning.

Enligt uppgifter till SPORT-Expressen är IFK Norrköpings U21-landslagsman Isaac Kiese Thelin klar för MFF - och har skrivit på från och med nästa säsong.

Klubben ska också ha goda förhoppningar om att köpa loss spelaren redan i sommar.

- Jag har meddelat Norrköping att jag inte kommer förlänga mitt kontrakt och hoppas att min framtid kommer att klarna inom den närmsta tiden, säger Thelin.

KvP:s Mattias Larsson om mästarnas förstärkning

1. Vem är Isaac Kiese Thelin?

En välvuxen late bloomer (snart 22 år, 189 cm, 83 kg) som är en bra mottagningsspelare och stark i luften som under sin tredje säsong i Norrköping i år tagit en startplats i Janne Anderssons elva.

2. Är han en spelare som passar för Malmö FF?

Det är jag inte alls säker på. Kiese Thelin är ganska bollskicklig och rapp men också lite lik Mathias Ranégie och Ranégie var egentligen ingen spelare som passade så bra i MFF:s sätt att spela fotboll. MFF vill spela rappt på ett tillslag med stor rörlighet. Jag är tveksam till att Kiese Thelin är rätt spelartyp.

3. Vad skulle Thelin kunna tillföra MFF?

Med rätt utveckling: styrka i boxen som striker. Lite av det man ännu inte riktigt fått genom Markus Rosenberg. Men jag är lite skeptisk. Kiese Thelin behöver mer tid för att nå den högre nivå som krävs.

Malmö FF håller undan i den allsvenska toppen efter att ha vunnit seriefinalen mot Elfsborg på Borås Arena med 1-0 under gårdagen.

Därmed leder laget allsvenskan med hela sex poäng före konkurrenten Elfsborg när allsvenskan nu tar ledigt för VM-uppehåll.

Nu har MFF också gjort klart med ytterligare en pusselbit i lagbygget för 2014.

SPORT-Expressen kan avslöja att IFK Norrköpings U21-landslagsman Isaac Kiese Thelin är klar för de regerande svenska mästarna.

Anfallaren har hyllats för sina insatser i allsvenskan den här säsongen. Trots att han bara är 21 år har han ändå hunnit med 47 allsvenska matcher (26 från start) och gjort sex mål.

Enligt initierade källor nära MFF har Thelin skrivit på för klubben från och med 1 januari 2015.

Kommer inte förlänga

Tränare Åge Hareide har också varit mån om att knyta till sig Thelin och målet är att han ska köpas loss till de stundande Champions League-kvalet.

Om inte Norrköping och MFF kommer överens om en prislapp innan 1 september spelar Thelin i stället ut kontraktet i "Peking" för att sedan lämna klubben gratis efter säsongen.

SPORT-Expressen har varit i kontakt med spelaren som är fåordig om sin framtid.

- Det enda jag kan säga är att jag har meddelat Norrköping att jag inte kommer att förlänga mitt kontrakt. Vad det gäller min framtid hoppas jag att det kommer att klarna inom kort, säger Thelin.

SPORT-Expressen har också förgäves sökt agenten Miro Jaganjac för en kommentar.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!