Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Inte frågan om utan när vi vinner en final”

Poängmaskinen Kevin Björkström var en tung värvning av Kalmarsund i fjol.Foto: BILDBYRÅN
Falun och Storvreta har vunnit samtliga tio guld på 2010-talet i innebandy.Foto: NAINA HELéN JÅMA/TT / TT NYHETSBYRÅN

Fyra värvningar på en vecka.

Kalmarsund är nu redo att kliva uppåt i SSL-hierarkin.

– Det är inte frågan om utan när vi slår Falun i en final, säger klubbchefen Per Viberg.

Kalmarsund klarade sin målsättning som nykomling den gångna säsongen.

Topp tio var målet. Resultatet: Just en tiondeplats. Nio poäng från en slutspelsplats.

– Slutspel är målet säsongen som kommer. Sedan är ambitionen att bli bäst i Småland och på relativt kort sikt att bli topp fyra, säger Per Viberg.

”Det behövs nytt lag med ambitioner”

Han känner att det finns en plats att fylla bakom de ständiga giganterna Storvreta och Falun - som vunnit samtliga innebandyguld under 2010-talet.

– Plats tre är mindre och mindre tydligt. Det händer inte så mycket hos Dalen, Mullsjö, Växjö och Linköping. Publiken har minskat och det är inte samma tryck runt lagen längre. Det behövs något nytt lag med ambitioner, säger Per Viberg.

 

LÄS MER: ”Han är så fin - kunde inte hålla tårarna borta” 

 

På en vecka har Kalmarsund i tur och ordning presenterat Craftstadens poängkung Oscar Rohlin, Växjö-målvakten Edin Omanovic och hett eftertraktade bröderna Tobias och Jesper Lindström från Salem. Där fanns både Storvreta och Falun länge med i matchen.

Jesper Lindström har tidigare gjort korta sejourer med AIK och Växjö i SSL. Men nästa säsong blir den första från start på högsta nivå.Foto: BILDBYRÅN

Tobias Lindström har under flera säsonger setts som en av de bästa spelarna utanför SSL och han tippas bli ett stort utropstecken nästa säsong.

– Det är en prestigevärvning som ger lite eko. Lyckas man inte landa sådana värvningar fastän man säger att man ska vara med och utmana är det inte på riktigt. Vi behövde det här för att få en trovärdighet i vår satsning, säger Per Viberg som har märkt en tydlig skillnad under årets silly season till Kalmarsunds fördel.

– Vi känner att det blir mycket lättare i år när vi höll oss kvar i SSL. Går vi till slutspel nästa säsong får vi den sista skjutsen. Då ser spelarna en potential i klubben så att de vill gå dit. Det är i alla fall min övertygelse.

 

LÄS MER: Mullsjö värvar schweizisk stjärna - blev MVP 2018 

 

”Det är dags att komma ifatt dem nu”

Trots Storvretas och Faluns överlägsenhet är inte Kalmarsunds slutliga mål en bronspeng.

– Det går att komma ifatt dem, det är dags nu. De har varit ensamma länge och inte haft några hot. Men i innebandy är det inga stora skillnader i intäkter så det är svårare att ta steget i andra sporter. Organisatoriskt är vi redan där, men sportsligt tar det lite längre tid.

Tror du att Kalmarsund kan räkna in en SM-medalj innan Kim Nilsson - Kalmarsunds 31-åriga landslagsstjärna - slutar?

– Ja, det tror jag. Målet är som sagt slutspel nästa år. De två säsongerna efter det ska vi vara med och slåss om topp fyra. Och det är inte frågan om utan när vi slår Falun i en SM-final.

Inför nästa säsong har Kalmarsund även plockat in Alexander Brinkmann som ny tränare bredvid Adam Kallenberg.