Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Inget kunde stoppa Eslövs Julia Bardis

Eslöv låg under i slutet av första halvlek. Men då klev Julia Bardis fram på ett proffsigt sätt och förde fram laget till seger. Foto: Ludvig Thunman

Inget kunde stoppa Eslövs storskytt Julia Bardis.

Tiomålsskytt trots en skadad högerarm för högerskytten.

– Jag har en sträckning i armen, men med den hårda tejpningen fungerade det bra, säger Julia Bardis.

Det var i den senaste förlustmatchen mot Tyresö som Julia Bardis åkte på smällen på högerarmen.

– Efter två raka förluster och inga bra insatser av oss var en seger mer eller mindre ett tvunget för att vi ska kunna gå till slutspel. Då var det också extra skönt att kunna vara med och bidra, säger en nöjd Julia Bardis.

Bottennapp var det alltså mot Skånela och Tyresö.

– Vi hade bestämt oss. Nu var det vara slut med de skrala insatserna. Vi har ett alldeles för bra lag för att inte gå till slutspel. För dit ska vi bara. Nu gick vi in och körde med en härlig energi. Precis som det ska se ut, säger Julia Bardis.

Låg under i första halvlek

Eslöv låg under i slutet av första halvlek. Men då klev Julia Bardis fram på ett proffsigt sätt och hjälpte. Eslöv ledde med två bollar i halvlek.

I andra halvlek hade Spårvägen inte mycket att sätta emot.

Eslöv gick fram till 18–15 och 24–15. Höll också nollan i 13 minuter. Imponerande. Till slut alltså 28–19.

– Samtidigt som vi var effektiva visade vi upp ett väldigt bra försvarsspel i bra samarbete med vår duktige målvakt Nathalie Wingemo, säger Julia Bardis.

Julia Bardis har en viktig roll hos Eslöv. Mycket värdefull. Det visade hon inte minst mot Spårvägen. Trots en skadad skottarm.

Tina Torabi var tillbaka efter frånvaro i förlustmatcherna. Satte extra krydda på niometersspelet.

Innan EM-uppehållet har Eslöv kvar att möta Skövde på bortaplan.

– Spelar vi som mot Spårvägen och främst då i andra halvlek har vi mycket stora chanser att vinna. Skulle sitta fint inför uppehållet, säger Julia Bardis.