Foto: Johanna Lundberg
 Foto: Johanna Lundberg

Ineffektivt Mjällby föll mot Jönköping Södra

Publicerad

1 819 åskådare fick se Mjällby föra matchen mot nya serieledaren Jönköping Södra.

Men det var gästerna som gjorde matchens enda mål.

Mjällby har på de inledande fem matcherna skrapat ihop fyra poäng och ligger på tolfte plats – en placering som till stor del kan förklaras med ineffektivitet.

– Vi spelar minst lika bra som dem, men man vinner inga matcher på mittplan, säger målvakten Mattias Asper till Kvällsposten

Hemmalaget vann skottstatistiken med hela 12-6, men vad gjorde det när det var gästernas Daryl Smylie som nickade in matchens enda mål.

Förlusten mot Jönköping var Mjällbys tredje i rad.

Roligare var det för Jönköping som tog sin femte raka seger och har full pott så långt.

– Jag är inte förvånad att Jönköping Södra ligger i topp, de och Östersund var skyhöga seriefavoriter. Men de har fyra uddamålssegrar så här långt så det visar ju på att de mött tufft motstånd, sa Mjällbys tränare Anders Linderoth till BLT.se inför matchen.

Och nu blev det alltså en femte uddamålsseger för serieledaren.

"Små marginaler"

Just de marginaler som Jönköping Södra hade med sig har Mjällby saknat de senaste omgångarna.

– Spelmässigt så är vi bra men just nu så saknar vi några procent i båda straffområdena och då är det svårt att vinna matcher. Jag kan tycka att vi är lite naiva i boxen samtidigt som vi inte har marginalerna med oss, säger Mattias Asper och tilläger:

– Exempelvis så har vi en boll i ribban anfallet innan de gör sitt 1-0-mål.

I och med förlusten ligger Mjällby på tolfteplats i superettan och avståndet till toppen blir allt längre.

– Det är jättetufft, en stor besvikelse och det är tungt för laget just nu. Men man ska vara medveten om hur små marginaler det är i den här sporten. Nu har vi haft lite otur och släppt in första målet de senaste matcherna och då blir det jobbigt mentalt när man hela tiden måste jaga, säger Asper.

Vad ska ni göra för att vända trenden?

– Det handlar om att ha tålamod och att minimera misstagen samtidigt som vi måste blir mer kliniska i boxen.

Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag