Foto: Frandsen FinnFoto: Frandsen Finn
 Foto: Frandsen Finn
Foto: Frandsen FinnFoto: Frandsen Finn
 Foto: Frandsen Finn
Foto: Dydppa/Rex ShutterstockFoto: Dydppa/Rex Shutterstock
 Foto: Dydppa/Rex Shutterstock
Foto: Andrea RenaultFoto: Andrea Renault
 Foto: Andrea Renault

Ilskan mot Wozniaki som dansk fanbärare

Publicerad

Det danska idrottsförbundet utnämnde tennisstjärnan Caroline Wozniacki till fanbärare på OS i sommar. Det tycker inte gevärsskytten Stine Nielsen om.

- Jag hade själv valt någon annan, för jag tycker att fanbäraren ska ha vunnit en OS-medalj, säger hon till Ekstrabladet.

I fredags utnämnde det danska idrottsförbundet Caroline Wozniacki till fanbärare för Danmark på Maracanastadion i Rio den 5 augusti.

Tennisstjärnan uttryckte sin stolthet för Ekstrabladet – gevärsskytten Stine Nielsen är inte lika glad. Nielsen ifrågasätter valet av tennisstjärnan som frontperson för Danmark.

- Jag vet inte om Caroline är rätt person. Jag hade själv valt någon annan, för jag tycker att fanbäraren ska ha vunnit en OS-medalj, säger Stine Nielsen, som var fanbärare vid Europeiska spelen i Baku i somras, till Ekstrabladet.


Hon är inte uttagen

- Och det finns några att välja bland den här gången. Det är också överraskande för mig eftersom hon inte är officiellt uttagen (till OS), fortsätter Stine Nielsen.

Ekstrabladet har skrivit om reaktionerna efter att Caroline Wozniacki utsågs. Till en början röstade 60 procent av tidningens 20 000 läsare att det var fel att tennisspelaren skulle vara fanbärare.


Slipper betala skatt

Kritiken grundar sig i att den 25-åriga tennisstjärnan bosatt sig i Monaco för att slippa betala skatt i Danmark, samtidigt som andra menar att det är helt emot den olympiska andan att ha en välbetald idrottare som ledare vid inmarschen.

Dagen efter hade det svängt till Wozniackis fördel i Ekstrabladets läsarenkät och majoriteten var för stjärnan igen.

Wozniacki skriver till tidningen:

"Jag är stolt att få bära fanan, det är en jättestor ära. Jag har ingen mer kommentar."

Johan Åkesson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag