Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ilkka Heikkinen är klar för Växjö Lakers igen

Foto: Andreas L Eriksson

Den gamla publikfavoriten vänder hem till Växjö Lakers. Backen Ilkka Heikkinen, som gjorde succé 2011/2012, är tillbaka i klubben.

– Han är en fantastisk bra hockeyspelare med ett av de bästa skotten en spelare kan ha, säger sportchefen Henrik Evertsson till klubbens hemsida.

30-årige backen Ilkka Heikkinen lämnade 2012 Växjö Lakers för Lugano efter bara en säsong i klubben.

Trots den korta tiden han spenderade hos smålänningarna hann han bli en riktig publikfavorit.

Heikkinen har kanske främst satt sin prägel som en offensiv back med en stor repertoar i anfallsspelet. Exempelvis gjorde han 33 poäng på 55 matcher i sin senaste sejour i Lakers.

"Han är en bra pusselbit"

– Det roliga är att många ser Ilkka som en offensiv back. Men han har också stora kvaliteter som defensiv back med ett grymt skott. Han är en bra pusselbit i hela lagbygget, säger Henrik Evertsson till klubbens hemsida.

Finländaren Heikkinen kommer in som ersättare för supersuccén Noah Welch, som var en av lagets bästa spelare.

– Ilkka Heikkinen är mer effektiv än de flesta backar, men vi ska understryka att det är inte på grund av hans skott som vi väljer honom som Noah Welch ersättare. Det är helheten i hela hans sätt att spela.

Kommer från KHL

Sportchefen Evertsson menar att Heikkinens återkomst pekar på att klubbens attraktionsvärde har ökat sedan han lämnade.

– Men samtidigt vet vi vad vi får när vi känner en spelare genom att han spelat för oss tidigare vilket man inte gör annars på samma sätt.

Närmast kommer Heikkinen från ryska KHL-laget Salavat Julajev Ufa, där han gjort 17 mål på 57 matcher den gångna säsongen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!