Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mästarnas kross – nära ny SM-final

Kristianstads lagkapten Olafur Gudmundsson gjorde sju mål när mästarna tog ett stort kliv mot en ny SM-final.Foto: AVDO BILKANOVIC
Jerry Tollbring visade vägen i semifinalsegern mot Ystad i det som kan ha varit hans sista match i Kristianstad Arena.Foto: AVDO BILKANOVIC
Foto: AVDO BILKANOVIC

IFK Kristianstad har matchboll i semifinalserien mot Ystad – efter storsegern med 37–25.

Efter kritik för två mindre bra insatser i semifinalserien var det flera Kristianstadsspelare som höjde sig ett par nivåer.

– Det är många som inte hittat sin bästa nivå, men i dag är alla i toppform, säger lagkaptenen Olafur Gudmundsson till C More.

IFK Kristianstad kopplade tidigt greppet i den tredje semifinalen mot Ystads IF hemma i Kristianstad Arena.

Efter fem minuter sköt Jerry Tollbring in 5–1 och Ystad som bjöd på mängder av tekniska misstag i första halvlek tog timeout. Men mästarna slog inte av på takten och ledde med klara 17–8 i paus.

Ystads tränare Sebastian Seifert gick hårt åt sitt lag i paus.

– Jag har sagt till dem att vi för fan inte är här. Vi är statister, det är VM i tekniska fel och det går inte mot ett lag som Kristianstad, sa Seifert till C More inför andra halvlek.

Ny utskällning

Seifert bjöd på en ny utskällning två minuter in i andra halvlek vid ställningen 20–11.

Men det hjälpte inte heller. IFK Kristianstad släppte aldrig på gasen, skaffade sig ett glapp på tio-tolv mål som man sedan utan större problem behöll matchen ut.

Under slutminuterna ställde sig Kristianstadspubliken upp och applåderade mästarna efter storsegern 37–25 i vad som kan vara säsongens sista hemmamatch.

– Jävligt skönt. Vi kommer tillbaka efter en tuff förlust i Ystad och visar vad vi kan. Vi har bra kvalitet på hela laget i dag, säger Olafur Gudmundsson som blev bäste målskytt i Kristianstad med sju mål.

C More: En del spelare, du bland annat, har fått en del kritik för att ni inte klivit fram i de två första semifinalerna. Känner du att det var många inklusive dig själv som verkligen visade vilken kvalitet ni besitter i dag?

– Ja, det är många som inte hittat sin bästa nivå, men i dag är alla i toppform, både framåt, bakåt, målvakt. Vi gör en bra match i dag. Men det är sant att vi inte spelat på högsta nivå, men vi visar karaktär alla i laget att vi kan steppa upp det när behövs och nu är det slutspel så det är skönt att se, säger Gudmundsson till C More.

Hyllade Simic

För såväl målvakten Nebojsa Simic som Jerry Tollbring och Richard Hanisch, som alla lämnar laget efter säsongen, kan det ha varit sista hemmamatchen i Kristianstad Arena om mästarna säkrar finalbiljetten i Ystad i nästa match.

Gudmundsson hyllade just Simic påverkan efter matchen.

– Man såg på honom efter matchen mot Ystad att han var taggad och han hade bestämt sig att göra bra ifrån sig. Han får alla med sig, både i publiken och i laget. En spelare som alla vill ha i sitt lag, det är fantastiskt, man kan lita på honom när han behövs, säger Olafur Gudmundsson.

 

Läs mer om handboll i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.