Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

IFK Kristianstad mästare – tog tredje raka SM-guldet

Foto: EMIL LANGVAD/TT
IFK Kristianstads målvakt Nebojsa Simic avslutade sin tid i mästarklubben med storspel och ett nytt SM-guld.
Foto: CHRISTER THORELL/IBL
Guldjubel i den orangea väggen i Malmö arena.
Foto: EMIL LANGVAD/TT
Deppigt i Alingsås som på nytt förlorade en SM-final mot IFK Kristianstad
Foto: EMIL LANGVAD/TT

2015, 2016 och 2017.

Inför en till stora delar orangefärgad Malmö arena tog IFK Kristianstad hem klubbens tredje raka SM-guld.

För Alingsås fortsätter den tunga finalsviten.

– Det är skitkul att vinna sin sista match för den här klubben och SM-guld är alltid bäst, säger Jerry Tollbring till TV4.

Nebojsa Simic och Jerry Tollbring fick sitt drömavslut.

För tredje året i rad kan IFK Kristianstad titulera sig svenska mästare i handboll efter 31–25 mot Alingsås i SM-finalen i Malmö arena.

Precis som i finalen 2016 kopplade IFK Kristianstad greppet direkt i första halvlek.

Redan efter tre minuter ledde IFK Kristianstad med 3–0 och Alingsås tränare Mikael Franzén kände sig tvingad att ta timeout.

IFK Kristianstads målvakt Nebojsa Simic, som i sommar flyttar till tyska MT Melsungen, tog fram sitt storspel direkt i finalen och stod för sex raka räddningar innan Andreas Flodman kunde göra Alingsås första mål på straff (4–1) efter 8.51.

”Inte där tillräckligt”

Flodman gjorde även Alingsås första spelmål efter 11.31, men IFK Kristianstad fortsatte att dominera händelserna i första halvlek.

Som mest ledde Kristianstad med 16–7, men en liten uppryckning innan paus gjorde att Alingsås underläge var fem bollar i paus, 18–11.

– Vi är inte där tillräckligt. Ska man spela mot de här i en final får man fan vara där med huvudena och är vi inte det kan vi fan lika gärna åka hem, sa Alingsås lagkapten Max Darj i paus.

Simic lyriska mästare

I andra halvlek var det ett betydligt mer aggressivt spelande Alingsås som kom ut.

Och när Andreas Flodman satte 19–22 efter 41 minuter såg det ut att bli match av finalen igen.

Men efter en utvisning på Alingsås Oscar Bergendahl kunde Jerry Tollbring göra 23–19 och med två nya räddningar av Nebojsa Simic kunde Kristianstad göra fyra raka mål till 26–19 efter 47 minuter.

IFK Kristianstad släppte aldrig greppet utan vann till slut med 31–25 efter att Jerry Tollbring gjort det sista målet.

IFK-målvakten Simic, som var en av de stora finalhjältarna, hyllades av publiken som flera gånger i matchen skanderade ”Simic, Simic, Simic”

– När de ropar blir det som vingar på ryggen för mig, jag vill flyga mot himlen. Det är den bästa känslan i världen, säger målvaktsgiganten lyriskt till TV4 efter matchen.

– Jag älskar dem tillbaka. Det har varit två helt otroliga år här, vi har delat så många segrar, kärlek och allt. Vi har haft två framgångsrika år, det kommer vara svårt för mig att säga hej då till dem och tacka för de här två åren.

Dubbla Tollbring-guld

I andra halvlek glänste även Jerry Tollbring, som även han flyttar till Bundesliga efter säsongen, med flera viktiga mål (totalt tio) och som fick skrika ut sin glädje vid slutsignalen. 

– Vi spelar bra bakåt och får lite enkla kontringar, säger Jerry Tollbring om guldreceptet till TV4. 

Det blev dubbla Tollbring-guld under lördagen. Tidigare under dagen blev Jerry Tollbrings syster Cassandra svensk mästare med H65 Höör.

– Det är supertungt.


Läs mer om handboll i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.