Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

IFK Kristianstad har en fruktad målvaktsduo

Hyllade. IFK Kristianstads stjärmålvaktspar kommande säsong, Herdeiro Lucau och Dan Beutler, får högsta betyg av handbollsexperten och gamle stormålvakten Claes Hellgren. Foto: Ulf Ryd

KRISTIANSTAD. Den ena har tio säsonger i Bundesliga bakom sig. Den andre gjorde succé i elitserien förra säsongen.

Nu bildar Dan Beutler, 35, och Herdeiro Lucau, 26, ett fruktat målvaktspar i IFK Kristianstad.

- Visst har vi ett jättefint målvaktspar. Jag är väldigt glad över att Lucau fick förlängt kontrakt, säger Beutler till Kvällsposten.

När IFK Kristianstad under måndagen drog i gång säsongen gjorde man det med elitseriens kanske två bästa målvakter på planen. Förra årets succé Herdeiro Lucau har kompletterats med hemvändaren Dan Beutler.

- Det är underbart att vara hemma i Sverige igen. Det är ju längesen nu. Att kunna prata svenska på träningen är en ynnest för mig, eller att kunna gå ut och köpa en dosa snus och en kvällstidning. Det betyder väldigt mycket för mig, säger Dan Beutler.

"Vet bättre vad jag behöver"

Den rutinerade förre detta landslagsmålvakten som lämnade Sverige 2003, efter att han vunnit SM-guld med Redbergslid, medger att det hänt en del sedan dess.

- Jag är lite lugnare efter att ha skaffat en del rutin genom åren. Jag vet bättre vad jag behöver i träningsmängd och är lite säkrare på mig själv kanske.

När Beutler nu återvänder till svensk handboll gör han det till en klubb som spelat SM-final två år i rad - utan att vinna. Därför är förväntningarna nu högt ställda på honom och Herdeiro Lucau.

"Vi ska vara med i toppen"

- Klart att vi ska vara med i toppen. Visst har vi ett jättefint målvaktspar. Det betyder väldigt mycket för mig att ha Lucau. Han är en väldigt duktig målvakt. Det är en lång säsong och ska vi stå där på slutet med bucklan så krävs det att man har två duktiga målvakter. Det kommer bli ett väldigt bra samarbete.

Och han får medhåll av sin kollega.

- Jag tror absolut att vi kan utbyta erfarenheter. Han har varit många år i bundesliga och har mycket med sig i baggaget som han kan dela med sig av. Jag tror att vi kommer att kommunicera mycket och bolla tankar med varandra. Det ser jag fram emot, säger Herdeiro Lucau.

Inte rädda för konkurrensen

För Lucau, som till slut fick förlängt kontrakt i slutet av förra säsongen, var konkurrensen inget som hindrade honom när han valde att skriva på.

- Det blir en extra utmaning, ett sätt att utvecklas ännu mer. För att jag ska få chansen måste jag jobba ännu hårdare, och det gäller Dan också. Därför kommer vi förhoppningsvis ha en väldigt hög nivå på träningarna.

Inte heller Beutler ser några problem med den tuffa konkurrensen.

- För min del är det bara positivt. Jag har spelat med världsmålvakter under i stort sett under hela min karriär. Jag tycker att det är jätteskönt att kunna ha någon att bolla med. Jag behöver verkligen inte stå 60 minuter varje match, säger Dan Beutler.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!