Robin Alvarez gjorde två mål när Malmö bortaslog HV 71 med 6–3. Foto: STEFAN PERSSON/BILDBYRÅNRobin Alvarez gjorde två mål när Malmö bortaslog HV 71 med 6–3. Foto: STEFAN PERSSON/BILDBYRÅN
Robin Alvarez gjorde två mål när Malmö bortaslog HV 71 med 6–3. Foto: STEFAN PERSSON/BILDBYRÅN
Noah Welch gjorde Malmö Redhawks fjärde mål och var inblandad i en del heta dueller i matchen mot HV 71. Foto: STEFAN PERSSON/BILDBYRÅNNoah Welch gjorde Malmö Redhawks fjärde mål och var inblandad i en del heta dueller i matchen mot HV 71. Foto: STEFAN PERSSON/BILDBYRÅN
Noah Welch gjorde Malmö Redhawks fjärde mål och var inblandad i en del heta dueller i matchen mot HV 71. Foto: STEFAN PERSSON/BILDBYRÅN

Hypereffektivt Malmö vände och vann

Publicerad

Malmö Redhawks visade upp en brutal effektivitet i bortasegern mot tabelltrean HV 71.

På bara 19 skott på mål gjorde Malmö sex mål – och närmar sig en kvartsfinalplats.

– Vår effektivitet har varit bra tidigare och mindre bra. I dag var den jättebra, säger Malmös tränare Peter Andersson till C More.

Malmö Redhawks fortsätter visa stark bortaform. I Jönköping kom Malmös femte raka bortaseger efter 6–3 mot tabelltrean HV 71.

Och det var ett hypereffektivt Malmö. På bara 19 skott på mål i matchen gjorde bortalaget hela sex mål. Det sista i öppen kasse när HV 71 tog ut målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel.

Dessutom visade man styrka i special teams. Malmö gjorde mål i båda sina powerplay i matchen. Dessutom kom Erik Forssells 1–1 i numerärt underläge.

– Vår effektivitet har varit bra tidigare och mindre bra. I dag var den jättebra, säger Malmös tränare Peter Andersson till C More.

Alvarez tvåmålsskytt

För HV 71 var det en tung förlust. Jönköpingslaget tog ledningen i matchen genom Pär Arlbrandt och hade även 2–1 efter en första period som hemmalaget dominerade stort.

Malmö kvitterade och vände till 3–2 i mittperioden. I början av tredje perioden kvitterade HV:s Kristofer Berglund till 3–3.

Men det blev en tredje raka förlust för HV sedan Noah Welch gjort 4–3 innan Robin Alvarez stängt matchen med sitt 5–3- och 6–3-mål.

Malmö Redhawks klättrar en placering till sjunde plats i tabellen efter första tävlingssegern borta mot HV 71 på tio år.

 

Läs mer om SHL i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag