Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

HV 71 segrade efter osannolik vändning

Foto: Anders Bjurö / BILDBYRÅN

HV 71 har matchboll mot Malmö Redhawks efter 4-2 i Malmö arena.

Tre mål på fem minuter i tredje perioden av gästerna fullbordade vändningen.

Nu kan HV 71 bli finalklart på söndag.

– Det kommer bli en ganska bra stämning hemma i Jönköping på söndag, säger Oscar Sundh till C More.

Allting gick vägen för Malmö Redhawks – i nästan två perioder.

Hemmalaget rivstartade med att forsa fram mot HV 71:s mål i anfall efter anfall i första perioden. Efter dryga två ledde man med 2-0 genom Frederik Storm och Erik Forssell.

Det var bud på fler mål för Malmö – men gästernas målvakt Linus Söderström höll siffrorna nere.

I andra perioden jämnades spelet ut och sent i perioden skänkte Lias Andersson hopp till HV 71 med en läcker backhandlyftning till 1-2.

Och i tredje perioden var det aldrig något snack om saken. Andreas Borgman dundrade in ett slagskott upp i nättaket till 2-2, Ted Brithén styrde in 3-2 till HV 71 och Adam Almquist fullbordade vändningen till 4-2 med ett slagskott som gick via stolpen, målvakten Oscar Alsenfelt – och in i mål.

"Väldigt konsekventa"

Vändningen från 1-2 till 4-2 fullbordades på mindre än fem minuter.

– Vi är väldigt konsekventa när vi spelar. Vi fortsätter gå framåt och sätta press på motståndarna. Det är jobbigare att bli jagad än att jaga, säger HV 71:s tränare Johan Lindbom till C More.

– Det här är kanske den roligaste perioden någonsin att spela hockey. Vi är ett härligt gäng, jag spelar med fantastiskt kedjekamrater så det är bara att försöka njuta, säger forwarden Oscar Sundh till C More.

Ställningen är nu 3-1 i matcher till HV 71 och på söndag kan man bli finalklart hemma i Jönköping.

– Alla matcher har varit ruggigt jämna. I dag var vi riktigt illa ute. Men vi visade moral. Nu tror jag att det kommer bli en ganska bra stämning hemma i Jönköping på söndag, säger Oscar Sundh.