Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Hur kan man utsätta sitt barn för en sådan sak?”

Idrottsstjärnorna har hittat kärleken – men vad kan de om varandra?
Anna Lindberg.Foto: TV4
Anna Lindberg.Foto: TV4

Det är inte helt enkelt alla gånger att ha sina föräldrar som tränare även om man är en tajt familj. 

Hos Malou efter tio berättar förra simhoppsstjärnan Anna Lindberg tillsammans med mamma Ulrika Knape hur de kämpade för mamma/dotter-relationen under karriären, att de har hittat varandra på ett nytt sedan Anna fått barn och om ett pinsamt ögonblick.   

– Hur kan man utsätta sitt barn för det?, utbrister Anna. 

Förra simhopparen Anna Lindberg tränades under sin framgångsrika karriär av mamma Ulrika Knape och pappa Mathz Lindberg. 

I tisdagens program av Malou efter tio på TV4 berättar Anna tillsammans med sin mamma, som också var framgångsrik simhoppare med bland annat ett OS-guld på meritlistan, hur det var att leva med dubbla roller i familjen. 

Att ha sina föräldrar som både tränare och föräldrar. 

Och även om Ulrika berättar att de aldrig behövde be Anna träna eftersom hon var väldigt envis i sig själv och alltid ville bli bättre så var det inte alltid så lätt. Framför allt inte i en sport där man reser mycket och spenderar mycket tid ihop. 

– Det är inte alltid jättekul att hänga med föräldrarna mest hela tiden. Det är tufft så klart. Sedan är det en sådan sport att man får kommentarer på varje hopp och det är ju sällan bra, säger Anna i programmet. 

Pappa Mathz medlare 

Ulrika berättar att hon ibland gick från träningen när hon kände att det inte gick eller att det fick räcka samtidigt som Anna stannade kvar – arg. Hemma efter träningarna fick pappa Mathz rollen som medlare många gånger.  

Samtidigt är Ulrika öppen med att hon ibland saknat att bara få vara mamma till Anna. 

I dag har Anna själv två barn och är gravid med ett tredje barn, vilket hon också i programmet beskriver som en naturlig hjälp att nu hämta hem lite av vad de har saknat i relationen mamma/dotter sedan tidigare.  

– Hur mycket man än kämpar så är det svårt att få det fullt ut när man jobbar ihop och ska prestera ihop och det alltid finns med, säger Anna.  

I slutet av intervjun avslöjar Anna också hur de under karriären tillsammans dragit sina väskor över gränsen Mexiko och USA och besökt en massa konstiga platser för tävlingar. 

Dansade bugg i Australien

Sedan finns det ett minne som Anna nog helst inte skulle vilja ha. 

Det när hennes föräldrar dansade bugg på en tävling i Australien inför hennes kompisar. 

Anna skrattar och påpekar att de nog kunde ha hoppat det. 

– Hur kan man utsätta sitt barn för det? 

Anna Lindberg har bland annat tävlat i fem stycken OS och har bärgat 73 stycken SM-guld.