TILL KVARTEN. Katrin Schmidt kramas om av bland annat Marta efter 2-0-målet. Nu är dock risken överhängande att ingen av de två hjältarna finns med i en CL-kvartsfinal. Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån
TILL KVARTEN. Katrin Schmidt kramas om av bland annat Marta efter 2-0-målet. Nu är dock risken överhängande att ingen av de två hjältarna finns med i en CL-kvartsfinal. Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån

Hotet – målskyttarna kan missa kvarten

Publicerad

ÅLBORG. Marta och Katrin Schmidt sköt FC Rosengård till kvartsfinal i Champions League.

Men risken är överhängande att ingen av dem spelar de matcherna.

- Vi får se, just nu vet jag ingenting, säger Marta vars kontrakt går ut medan Schmidt redan är klar för Hammarby.

Rosengård hade med sig 2-1 från hemmamatchen och dominerade direkt från avspark mot Fortuna Hjörring i Danmark.

Marta borde tidigt fått en straff när hon fälldes av Janelle Cordia, men den polska domaren vinkade avvärjande.

- Det är en solklar straff. Det kanske inte var meningen av henne, men det var straff, säger Marta som dock fick chansen på straff i den första halvlekens sista minut.

Säker straffskytt

Ramona Bachmann föll lätt i offensivt straffområde och domaren jämnade ut sitt misstag från situationen med Marta.

Brasilianskan placerade säkert in 0-1 vid den högra stolpen.

- Det var bestämt att jag eller Anja (Mittag) skulle slå straffen. Anja kände inte för det och då tog jag den. Den satt bra, säger Marta som dock inte vet var hon ska sätta bo nästa säsong.

Avtalet med Rosengård går ut, brasilianskan har erbjudit ett avtal men hon och hennes agent har ännu inte accepterat det.

- Jag vill inte tänka på det. Jag ska med landslaget och behöver träna. Min agent får sköta allt vid sidan om.

FC Rosengård har sagt sig vilja behålla Marta, men inte till vilket pris som helst och om brasilianskan inte accepterar det bud som nu finns så är risken väldigt stor att matchen mot Hjörring var hennes sista i Rosengård.

För Katrin Schmidt, vars mål fastställde slutresultatet 0-2, var det definitivt den sista.

Schmidt har redan skrivit på för Hammarby och avslutade nu sina tre år i Malmö med att avgöra båda mötena med Hjörring. Och det efter att på tre säsonger "bara" gjort fyra allsvenska mål.

- Det var synd att målskyttet skulle lossna så sent, säger Schmidt med ett leende.

Medveten om risken

FC Rosengårds tränare Markus Tilly är väl medveten om att han i kvartsfinalen riskerar att stå utan båda de spelare som sköt laget dit.

Schmidt är förlorad och på frågan om hur gärna Tilly vill behålla Marta så svarar han.

- Det är klart att jag som tränare vill behålla alla bra spelare.

- Jag vill behålla Marta, jag vill behålla Anja (Mittag), Therese Sjögran, Amanda Ilestedt. Allihop. Men det är klubbledningen som bestämmer det, säger Markus Tilly.

Lottningen av kvarts- finalerna sker första veckan i december och mötena avgörs mellan 19:e och 26:e mars.

Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag