Elisabet Gunnarsdottir fick pris som Årets tränare på Fotbollsgalan. Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅNElisabet Gunnarsdottir fick pris som Årets tränare på Fotbollsgalan. Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Elisabet Gunnarsdottir fick pris som Årets tränare på Fotbollsgalan. Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Gunnar Steinn JÓnsson blev Champions League-hjälte i IFK Kristianstad. Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅNGunnar Steinn JÓnsson blev Champions League-hjälte i IFK Kristianstad. Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Gunnar Steinn JÓnsson blev Champions League-hjälte i IFK Kristianstad. Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Hoppsan! Blommorna till Årets tränare hamnade fel

Publicerad

Vilken miss när Kristianstad kommun skulle uppvakta Elísabet Gunnarsdóttir, 41, till priset som Årets tränare.

Blommorna skickades till en sambo till en handbollsstjärna i IFK Kristianstad.

– Hehe. Det händer roliga saker när man heter likadant, säger "Beta" Gunnarsdóttir.

Kristianstad är som lilla Island. Det vimlar av islänningar i stan. Och alla har, mer eller mindre, anknytning till olika idrottsklubbar.

– Vi umgås mycket tillsammans. Framförallt våra barn, säger Elísabet Gunnarsdóttir.

I handbollslaget IFK Kristianstad finns Olafur Gudmundsson, Gunnar Steinn Jonsson och Arnar Freyr Arnarsson.

Kristianstads DFF tränas av Elísabet Gunnarsdóttir, Björn Sigurbjörnsson är assisterande, Orri Sigurdsson är fysansvarig och i laget finns backen Sif Atladottír.

Fotbollslaget Kristianstad FC tränas av Atli Edvaldsson, i laget finns backen Bjarni Mark Antonsson och hans syster Tinna Mark Antonsdottir som är sjukgymnast – som är gift med Olafur Gudmundsson i handbollslaget.

Hänger ni med i kopplingarna?

– Hehe. Ja, vi är ganska många från Island, ler "Beta".

Vem är vem, egentligen...?

Skaran blir större när man räknar in sambor, fruar och barn – och två heter likadant.

Gunnar Steinn Jonsson, IFK-playmakern som häromdagen blev Champions League-hjälte, är gift med – Elisabet Gunnarsdóttir.

– Det är helt sjukt att två, som heter exakt likadant, bor här i Kristianstad. För det är inte så att det är överdrivet många på Island som heter Elisabet Gunnarsdottir men i Kristianstad finns det två, säger KDFF-tränaren.

Inte konstig att det blev förväxling när Kristianstad kommun skulle uppvakta Elisabet Gunnarsdóttir efter Fotbollsgalan. 

– När de ringde från blomsteraffären trodde Gunnar Steinn Jonssons fru att blommorna var till henne, ler "Beta".

"För det är väl du som är årets tränare?", sa blomsterbudet som var på väg till Steinn Jonsson och hans fru Elisabet Gunnarsdottir.

Nå, hur gick det – fick du dina blommor?

– Ja, de kom till mig till slut. Men det är ofta vi två förväxlas, säger KDFF:s Gunnarsdottir.

Förväxlas med Everton-stjärna

Förväxlingarna stannar inte där.

Elisabet Gunnarsdóttir är gift med Gylfi Sigurdsson – dock inte samma Gylfi Sigurdsson som i somras lämnade Swansea och gick till Everton för 45 miljoner pund.

– "Betas" man blir ofta förväxlad med Evertonspelaren och bombarderas på Twitter i olika sammanhang, berättar Patric Nilsson, sportchef på Kristianstadsbladet.

Varför har islänningarna samlats i Kristianstad?

– Det är nog en slump. Det började med "Beta", sedan kom Olafur. Som du vet har många förbindelser med varandra. Dessutom är alla väldigt trevliga och ödmjuka, säger Nilsson.

Relaterade ämnen
Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag