Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Höörs cupdröm lever - efter upphämtningen

H65 Höörs cupdröm lever efter en imponerabde upphämtning. Hemmalaget låg som mest under med sju bollar. Efter 19-21 mot Paris i den första matchen i finalspelet av Challenge cup kan vad som helst hända i returen.

I den välfyllda Björkvikshallen i Höör satte Issy Paris full fart direkt från början i den första av två finalmatcher i Challenge Cup. Svensk damhandboll har aldrig tidigare haft ett lag i en europeisk cup-final och till en början visade sig orutinen. Hemmalaget H65 Höör hade de första tio minuterna stora problem att komma igenom det franska försvaret, och när man väl gjorde det stod målvakten Armelle Attingre i vägen.Paris hade hunnit göra fem mål innan Marie Wall efter 10:30 äntligen fick håll på bortalaget.

Där efter vaknade H65 och spelade betydligt bättre, framför allt genom målvakten Jannike Winberg Nordström som stod för flera fina räddningar, även om hon stundtals fick dålig hjälp av försvaret. Dock forts att Höör att slarva i offensiven och hade svårt att förvalta sina lägen.

Gav hemmalaget hopp

I halvlekens sista sekund satte Emma Rask 8-11 och gav med det hemmalaget hopp. Med tanke på den dåliga starten var det ett mål som verkligen fick med hemmalaget i matchen igen.

Den fina avslutningen av första halvek tog H65 med in i den andra. Efter tio minuter stod det 13-14 och hemmalaget var på allvar med igen. Paris fick inte alls igång sitt spel och H65 visade varför de tagit sig till finalen.

14 minuter in i andra halvek hade H65 inte bara gått ikapp utan också förbi Paris. Slarvet från starten av matchen var borta och hemmalaget var under den andra halveken det bättre laget. Som mest hade laget en tvåmålsledning, men Paris komtillbaka igen.

Matchen slutade med bortaseger, men H65 stod för en mäktig upphämtning och hoppet om guld lever fortfarande.