Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

I tårar efter Höörs historiska triumf

Foto: EMIL LANGVAD/TT
Foto: EMIL LANGVAD/TT
Foto: EMIL LANGVAD/TT

Sävehof var på jakt efter sitt nionde raka SM-guld.

Men H65 Höör svarade för en jätteskräll i finalen och vann SM-guldet.

– Det är en helt otrolig känsla, säger en tårögd Jasmina Djapanovic, som varit med hela vägen på Höörs resa mot toppen, till SVT.

Sävehof spelade sin tolfte raka SM-final – H65 Höör var i sin första final någonsin. Men finalrutinen skulle inte visa sig spela någon som helst roll den här gången då Skånelaget svarade för en stor skräll och vann med 27–25.

Mycket kan Höör tacka målvakten Jessica Ryde som tidigt förvandlades till ett spöke för Sävehofspelarna. När drygt 28 minuter var spelade så ledde de med sex bollar, 12–6.

”De vill lite mer än oss, hela tiden”

Sävehof och i synnerhet Emma Ekenman Fernis (13 mål i matchen) krigade hårt för att komma tillbaka – och med fem minuter kvar av matchen var ställningen 24–21. Men Höör lyckades till sist stänga matchen och alltså vinna sitt första SM-guld någonsin.

Ekenman Fernis sätter ord på sina känslor:

– Ska jag vara helt ärlig? Det känns åt helvete.

– Vi fick en tuff start på matchen och även fast vi krigar hårt för att komma tillbaka så har vi inte det som krävs. På något sätt vill de lite mer än oss, hela tiden, säger hon.

Tränare Henrik Signell pratar om den mentala kampen som Sävehof fått jobbat mycket med i år:

– Vi har pendlat lite med harmonin i gruppen i år, inte minst mot Skuru. Det handlar om press, förväntningar och krav på oss själva. Vi har nog haft ett ok på våra axlar som vi jobbat med över tid och kanske är det därför vi agerat lite mer stressat och pressat i vissa lägen.

”Bra för handbollen”

– Men Höör gjorde det fantastiskt bra. För handbollen var det här ett bra resultat, kanske också för oss över tid. Det ska komma upp nya utmanare.

Jasmina Djapanovic har spelat i Höör sedan 2006, och har varit med på hela resan som slutat med SM-guld. 

– Det är helt sjukt. Jag trodde aldrig att det skulle hända. Det är en underbar känsla, säger hon med tårar i ögonen till SVT.   

– Vad ska jag säga? Jag är så stolt över laget, ledningen i klubben som satsat så smart. Jag är stolt över hur tjejerna kämpar, fortsätter Djapanovic som efter SM–guldet nu avslutar sin handbollskarriär.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!