Foto: Nils Petter Nilsson
 Foto: Nils Petter Nilsson

Hon slår tillbaka – efter Pia Sundhages utspel

Publicerad

Förbundskapten Pia Sundhage menar att det finns för få unga spelare som platsar i landslaget.

Det får Kristianstads Marija Banusic att se rött.

– Sundhage har fel. Både jag och Lina Hurtig räcker till i alla A-lagssammanhang, säger hon till Kristianstadbladet.

När Pia Sundhage annonserade ut sin VM-kvaltrupp till matcherna mot Bosnien-Hercegovina och Färöarna så levererade hon en rejäl känga till Sveriges unga stjärnskott.

Hon sa att det var för få unga anfallsspelare som hade viktiga roller i sina respektive lag.

Foto: Carl Sandin
Om inget ändras ser framtiden mörk ut menade Sundhage.

– Sundhage har fel. Både jag och Lina Hurtig (Umeå) räcker till i alla A-lagssammanhang och det är synd att hon inte tror på oss yngre, säger Banusic till Kristianstadbladet.

"Bra att få de äldre att tända till"

Varken Banusic eller Hurtig fick chansen att visa upp sig i landslaget. Sundhage lämnade dem utanför.

– Pia är bra på att få de äldre spelarna att tända till. Men jag är ute efter att vara en del av konceptet, inte att vara ett redskap för att motivera de äldre spelarna.

Banusic har medverkat i 16 matcher i årets allsvenska. På dem har det blivit fyra mål. 18-åringen uppvaktas av flera klubbar.

– Det kommer många olika förfrågningar från olika håll. Jag har ingenting klart än, men när det blir klart hoppas jag att det blir det bästa för min fotboll. Sedan får vi se om det blir i KDFF eller någon annanstans.

"Vet att vi duger"

Trots det internationella intresset så har hon inte imponerat nog på förbundskaptenen.

– Det handlar om det första lägret och de förväntar sig att vi ska vara världsspelare direkt. Vi yngre spelare lär oss fortfarande och vi vet att vi duger, säger Banusic.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag