Lugis Anna Lagerquist. Foto: Ulf Ryd
Lugis Anna Lagerquist. Foto: Ulf Ryd

"Hon är en spelare för svenska landslaget"

Publicerad

Lugi surfar vidare på höstens flow. En ny toppskalp och en ny derbyseger betyder att Lundatjejerna fortfarande är obesegrat i sin egen arena.

Nu vill Lugitränaren Dragan Brljevic att lagkaptenen Anna Lagerquist ska få en plats i landslaget.

När Lugi, till slut ganska komfortabelt, avfärdade H65 var det en spelare som stack ut lite extra.

Mittsexan Anna Lagerquist, 25, slog in sex bollar och var bäst i hemmalaget.

Tränaren Dragan Brljevic menar att Anna är redo för blågult.

– En spelare för landslaget. Utan tvekan, säger han till Sydsvenskan – och fortsätter:

– Hon är säkert Sveriges snabbaste spelare, kan läsa spelet fantastiskt och är mycket smidig.

Landslaget drömmen

Kämpen Lagerquist tackar för lovorden.

– Visst, landslaget är väl något som man alltid drömt om, säger hon till Sydsvenskan.

Lugi, nu tabelltrea bakom Sävehof och Skuru, har flyt hemma i Lund.

De avslutade 2015 med att ge Team Eslöv på nöten i sin arena. Nu följde man upp med en ny derbyseger på hemmaplan – mot värsta Skånerivalen.

Cassandra Tollbring skickade in 0-1 men efter 3-3 tog Lugi över och höll undan hela vägen in i mål.

Jämn match

Men det var jämt och tajt långt in i matchen.

För att den förre Lugimålvakten Jessica Ryde visade klass i H65-målet. Det var hon som stängde och stoppade hemmarycket.

Efter 46 minuter, när Caroline Friberg blev utvisad, tryckte Lugi på pedalen. Lagkaptenen Anna Lagerquist slog in 14-12 och 15-12 – och sen bombade Melissa Petrén in 16-12 och 17-12.

Därefter var det inget snack. Lugi hade full koll och vann rättvist.

Lundalagets enda poängmiss på hemmaplan är krysset mot serietvåan Skuru. Samma lag som väntar i nästa match, på bortaplan lördagen den 23 januari.

Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag