Porsberger sätter det avgörande målet. Foto: Ulf Palm/Tt / TT NYHETSBYRÅNPorsberger sätter det avgörande målet. Foto: Ulf Palm/Tt / TT NYHETSBYRÅN
Porsberger sätter det avgörande målet. Foto: Ulf Palm/Tt / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Ulf Palm/Tt / TT NYHETSBYRÅNFoto: Ulf Palm/Tt / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Ulf Palm/Tt / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅNFoto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN
 Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Högdramatiskt när Leksand slog Malmö

Publicerad

Leksand är tillbaka i vinnarspåret.

Leksand vann lördagens högdramatiska returmatch mot Malmö med 4-3.

Johan Porsberger blev stor hjälte med sitt sena segermål.

– Det är det skönaste målet för säsongen, säger Porsberger till C More.

Malmö vann den första matchen av den här "back-to-back"-serien i Malmö på fredagen. På lördagen var det Leksands tur att ta samtliga tre pinnar - och det var små marginaler som såg till av leksingarna kunde bärga segern.

Malmö tog ledningen i den första perioden, men Leksand kvitterade när blott nio sekunder återstod av perioden.

I den andra så nätade Leksand först - men sen slog blixten ner på samma ställe. Med 12 sekunder kvar av den andra perioden prickade Ben Youds in psykologiskt viktiga 3-1 för Leksand.

Viktig seger i bottenstriden

Ett mål som kom att bli välbehövligt. För Malmö vägrade ge upp och kunde på drygt en minut gå från 1-3 till 3-3 och Leksand var skakat.

Men det här var deras dag. Med sju minuter kvar av matchen så högg Johan Porsberger på en retur från Malmömålvakten Christopher Nihlstorp lämnade efter sig och tryckte in avgörande 4-3.

En blytung seger för Leksand som nu har tätkänning på krislaget Örebro som ligger precis ovanför kvalstrecket.

– Det är så klart jätteskönt. Vi gör en bra match förutom de två minuterna som är bedrövliga. Det får inte hända, säger Porsberger.

Åttonde raka bortaförlusten

För Malmö är det fortsatt hemlängtan som gäller, det här var Skånelagets åttonde raka bortaförlust.

– Vi gör en alldeles för dålig andraperiod. Det här måste vi lära oss av. Man undrar lite grann vad det är som händer, men vi har lite saker att jobba med, säger Malmötränaren Peter Andersson till C More.

Se alla matcher från SHL och hockeyallsvenskan – direkt på C More

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag