Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hockeyprofilens lycka: Fem miljoner på Triss

Foto: TV4
Foto: TV4

Mörrum Hockeys eldsjäl Martin Ingvarsson, 50, skrapade fram fem miljoner i TV4:s ”Nyhetsmorgon”.

Bara dagar före storvinsten diagnostiserades Martin Ingvarssons mamma med lungcancer.

– Det är en mycket speciell situation. Det är helt galet, säger han.

När programledarna utbrister vilken summa han har vunnit kan Martin Ingvarsson från Karlshamn knappt tro det var sant.

– Jag skakar, det här är sinnesjukt, säger han i sändningen.

För Expressen berättar han om tisdagsmorgonens stora vinst.

– Att sitta där via Facetime och jag är live. Jag hör att de skriker ”Martin du har vunnit storvinsten, fem miljoner”, jag vänder mig till tv:n där min fru och dotter sitter och tittar på sändningen. De har fortfarande inte sett vad jag skrapat fram. De sekunderarna, när jag vet att jag vunnit fem miljoner och min fru och dotter inte vet om det än. Den känslan är magisk, den kommer jag aldrig glömma, säger han.

Och fortsätter:

– Det finns ju inte... En lott på 90 stycken. Det var bara en lott som var aktuell för mig och det var nummer 13. Och just den är mest värd av alla. Det är sjukt.

Sjuk i corona

Dagarna före tisdagens trisskrap har varit tunga. Hela familjen sitter hemma isolerade och har testat positivt för covid-19.

Hur mår ni?

– Vi mår förhållandevis bra. Vi är sjuka, jag har lite jobbigt med lungorna. Men det är tröttheten som är signifikativt. Men det tar man i dag, det är inga problem.

Coronaviruset stoppar Martin Ingvarsson från att hälsa på sin sjuka mamma.

– Jag har en sjuk mor som precis i dagarna blivit diagnostiserad med dubbelsidig lungcancer. Vi skulle egentligen in till henne nu direkt efter skrapningen, om jag inte suttit i karantän. Det har varit mycket. Och samtidigt mitt i det här ska man sitta och skrapa.

”Naturligtvis ska jag hjälpa till”

Ingvarsson är en stor eldsjäl i Mörrum Hockey som spelar i Hockeyettan. Och visst kan klubben få lite extra hjälp nu.

– Naturligtvis ska jag hjälpa till på olika sätt. Jag är ju i heltidsanställd, vi slog för övrigt Huddinge på straffar här i premiären. Det var trevligt.

Har du något du vet att du vill göra för pengarna?

– En sak är säker, vi ska åka på en semester med familjen. Det är något jag vill att vi ska göra.

Hur ska ni fira?

– Jag vet inte, vi tänkte att vi skulle hitta på något men vi kan ju inte göra någonting. Vi får se om vi får hjälp med handling eller så beställer vi någon hämtmat från någon riktigt fin restaurang här i stan.