Det var på Instagram som de otillåtna länkarna dök upp. Foto: Bildbyrån/Peter Krüger/InstagramDet var på Instagram som de otillåtna länkarna dök upp. Foto: Bildbyrån/Peter Krüger/Instagram
Det var på Instagram som de otillåtna länkarna dök upp. Foto: Bildbyrån/Peter Krüger/Instagram
Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅNFoto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅN
 Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅN

Hockeyklubben rasar – efter porrskandalen

Publicerad

Mörrum Hockey länkades via Instagramkonton till en porrsajt.

Nu rasar klubbledningen och ska se över policyn för sociala medier.

– Det är långt över gränsen och något som föreningen inte står bakom, säger ordförande Janne Mattsson till BLT.

Mörrum Hockey har hotat med rättsliga åtgärder sedan två av klubbens ungdomslag länkat till en hamburgerkedja och en porrsajt på Instagram och hänvisat till att de är sponsorer.

Det rapporterar BLT.

– Det här kan vi självklart inte acceptera, att vår förening förknippas med någonting som inte är förenligt med vad vi står för, säger Janne Mattsson tydligt till tidningen.

Kontona har skapats av privatpersoner men de har haft klubbens föreningslogga. Sedan klubbledningen fått reda på de opassande länkarna har en styrelsemedlem varit i kontakt med en person som sköter det ena kontot för att förklara allvaret. Enligt BLT förklarade man då också att det skulle kunna gå så långt som att det blir rättsliga åtgärder om kontot inte "rättades till" vilket administratören gjort.

Ska se över policyn

Man kommer även kontakta administratören bakom det andra kontot.

– Det här handlar om Instagramkonton skapat av privatpersoner och vi vill på inget sätt kväva ungdomarnas plats på sociala medier, men ska de använda vår logga så måste innehållet på sajten vara i enlighet med vår värdegrund, säger Janne Mattsson till tidningen.

Mörrums ordförande hoppas att varumärket inte tagit för mycket skada av det inträffade och lovar att man ska se över sin policy för vad som ska tillåtas på sociala medier i fortsättningen.

Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag