Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vändningen: Blir kvar – trots allt

Foto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL

Soppan kring IK Panterns vara eller icke vara i hockeyallsvenskan får en ny vändning.

Nu har klubben nämligen fått gehör – och blivit beviljade spel i serien nästa säsong.

Detta sedan de överklagat till appellationsnämnden, som beslutat att ekonomin håller.

– Nu är det slutdribblat. Jag tar pengarna ur egen ficka i eftermiddag om det behövs, säger klubbens ordförande Mattias Schönhult.

För en dryg vecka sedan kom beskedet som slog ner som en bomb i hockey-Sverige: Pantern tvångsdegraderas från hockeyallsvenskan.

Detta till följd av ekonomiska problem, då de inte kunna lämna in komplett årsredovisning, med revisionsberättelse som kunde visa att kapitalet var återställt, i tid.

– Vi har inkommit med årsredovisningen för sent. Tyvärr har det blivit så. Men det finns omständigheter som vi inte har kunnat råda över, sa Panterns ordförande ordförande Mattias Schönhult då.

Vändningen: Får lira kvar i hockeyallsvenskan

Men direkt efter det beslutet så agerade Pantern. Klubben lämnade in en överklagan, och åberopade där att särskilda skäl - som en föräldraledig revisor - ligger bakom förseningen.

Och nu har man fått gehör!

Under fredagseftermiddagen skickade svenska hockeyförbundet ut ett pressmeddelande där det står att IK Pantern beviljas spel i hockeyallsvenskan kommande säsong.

– Glada nyheter. Jag anade att beslutet skulle komma i dag och har haft svårt att fokusera men visste inte det förrän du ringde. Det känns bara skitkul. Nu kan vi fortsätta vår resa. Vi har kämpat för det under lång tid och många har varit nervösa

"Jag tar pengarna ur egen ficka om det behövs"

De klarar kapitalgränsen med minsta möjliga marginal, då klubben nu har 1 001 563 kronor på kontot. Appellationsnämnden, som har tagit beslutet, verkar även acceptera ursäkten att en revisor var föräldraledig.

– Det är slutdribblat nu, jag tar pengarna ur egen ficka i eftermiddag om det behövs, säger ordförande Mattias Schönhult.

Bötfälls med 25 000 kronor

IK Pantern bötfälls emellertid med 25 000 kronor. Något som man tycker känns resonabelt från klubbens sida. 

– Det känns rimligt och mer i proportion till brottet, säger Schönhult.