Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppskickad på läktaren när Kristianstad förlorade

Mikael Gath, tränare i Kristianstad.Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Malte Setkov.Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Toppen mot botten.

Mikael Gath skickades bort från båset när Kristianstads förlorade tungt mot AIK.

– De kanske tycker vi varit jobbiga under matchen – men det blir så när det är mycket på spel och man känner sig förfördelad, säger han.

När Hockeyallsvenskan går mot den sista fjärdedelen av säsongen ligger Kristianstads IK i ett prekärt läge. Nykomlingen har fem poäng upp till Almtuna ovan strecket, och har bara AIK bakom sig.

Och Kristianstad har inte fler poäng på kontot efter mötet med Timrå. 

– Jag tycker vi gör en bra insats, har en bra defensiv, ligger rätt och jobbar hårt. I förstaperioden när Timrå trycker på är vi ganska giftiga i spelvändningarna, säger Mikael Gath. 

– I andra och tredje perioden var det många utvisningar, men fem mot fem gör vi det ganska bra. 

 

Framför allt tredjeperioden blev väldigt ryckig på grund av utvisningarna. 

Bara i den tredje perioden fick Kristianstad sex utvisningar, mot Timrås noll. Motsvarande siffror för andra perioden är tre för båda lagen. 

Mikael Gath var inte nöjd. 

– Nä, verkligen inte. Inte överhuvudtaget. Jag tycker det är tufft med tanke på hur spelbilden ser ut. Det känns som att vi inte får mycket med oss. Vi fick det jobbigt i alla fall, säger han. 

Med sekunder kvar av matchen skickades Mikael Gath ut från Kristianstads bås. 

– Jag påpekade för linjedomaren att de håller fast vår spelare från båset, när vi spelar 6-5 (plockade målvakten). Med tanke på att linjedomarna varit inne tidigare och plockat utvisningar är det väl en företeelse man kanske ska reagera på., säger han.

Det var allt? 

– Sen kanske de tycker vi varit jobbiga under matchen också. Men det blir ju så när det är mycket på spel och man känner sig förfördelad. Då blir det känslor och så får det väl vara.

Matchen slutade 2-1 för Timrå, som också vann skotten med 42-17. 

Men enligt Mikael Gath har laget de senaste omgångarna, vinst mot Västerås, uddamålsförlust mot Almtuna och uddamålsförlust Timrå, ryckt upp sig. 

– Känslan är att vi är på gång i alla fall. Det är det som kommer att krävas sista fjärdedelen Vi måste plocka mer poäng än de andra, säger han. 

– Men vi kan inte vänta fem omgångar till. Då är risken att tåget går.