Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Troja krossade SSK – bytte plats i botten

Nicolai Meyer gjorde två mål mot Södertälje.
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Troja/Ljungby krossade bottenkonkurrenten Södertälje med 6–0 hemma.

Nu klättrar man över strecket på bättre målskillnad än SSK.

– En riktigt bra kväll, säger tvåmålsskytten Jesper Thörnberg.

Troja/Ljungby fortsätter visa en bra form och efter fredagens 6–0-seger hemma mot bottenkonkurrenten Södertälje bytte lagen plats runt tabellens nedre streck.

Efter en mållös första period öppnade Jesper Thörnberg målskyttet efter 24 minuter. Jens Holmström utökade till 2–0 innan periodpausen. SSK träffade ramverket, men i stället för bortamål utökade Tor Immo och samme Thörnberg till 4–0 i tredje innan Nicolai Meyer avslutade målkalaset genom att sätta 5–0 och 6–0.

– En riktigt bra kväll. Ju längre matchen går så äter vi oss in i den och vinner välförtjänt, säger Jesper Thörnberg till Smålandsposten.

I och med segern, och den nionde raka hemmamatchen med poäng, tog Troja in hela tolv mål i målskillnad på Södertälje vilket gjorde att man lämnade över kvalplatsen till just SSK på bättre målskillnad.

– Det är väldigt jobbigt när man ligger i botten hela tiden, men det känns som att vi har hittat rätt nu på sista tiden. Det är bara positiva vibbar nu, säger Jesper Thörnberg till smp.