Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Troja i krismöte efter skandalen

Foto: DANIEL NESTOR / BILDBYRÅN

Troja Ljungby portade flera av sina supportrar i premiären av hockeyallsvenskan.

Inför fredagskvällens match mot Björklöven hålls ett möte där det avgörs om de får komma in i arenan.

– Det blir en sittning ett par timmar inför matchen, säger Troja Ljungbys ordförande Pelle Wass.

Beslutet att inte släppa in supportrarna i Ultras Ljungby skapade stor ilska inför och efter Troja Ljungbys match mot BIK Karlskoga.

– Vi fattar inte varför. Jag tycker att det är jävligt löjligt, sa Troja Supports ordförande Erik Elisson då. 

I efterhand har det kommit fram att det på Ultras Ljungbys tröjor funnits en symbol som kan kopplas till högerextremism, vilket supporterföreningen hävdar att de inte känt till. 

Troja Ljungbys klubbledning har stått fast vid sitt beslut. Personer som bär symbolen är inte välkomna in i arenan och Ultras Ljungby har öppnat för att plocka bort den från tröjorna.

Under fredagseftermiddagen ska Troja Ljungbys ledning sitta i ett möte med supportergruppen. Klubbens ordförande Pelle Wass hoppas att det mynnar ut i att laget kan ha full stöttning från läktarna till kvällens match mot Björklöven.

– Det ska säkert gå bra. De vet ju vad de handlar om och de har själva sagt att de inte ska komma med klädsel där det där märket finns. Så det räknar vi med. De har gått ut och sagt att de inte kände till vad det här stod för, säger Wass.

Troja vill stärka banden till supportrarna

Han vill fortsätta förbättra relationen mellan klubben och supportrarna på lång sikt. Därför kan fler möten bli aktuella i framtiden.

– Det här är en första sittning och framöver finns det säkert anledning att prata mer om hur det ska se ut men vi räknar med att det blir många supportrar som stöttar laget i kväll, säger Wass.