Topplagets nya skuld: Nästan en halv miljon

IK Panterns ordförande Mattias Schönhult.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTER THORELL/IBL

IK Panterns ekonomiska problem fortsätter.

Kvällsposten kan berätta att den hockeyallsvenska klubben har missat att betala en skatteskuld på närmare en halv miljon kronor till Kronofogden i februari.

Sportsligt har IK Pantern gjort en bra säsong trots problem i föreningen. Malmöklubben parkerar på fjärde plats i Hockeyallsvenskan med bara tre omgångar kvar trots stor ruljans i spelartruppen och ledarstaben under säsongen.

Men med slutspelsserien runt hörnet fortsätter klubben dras med stora ekonomiska problem.

Kvällsposten har tidigare berättat att Pantern riskerade konkurs i höstas eftersom man hade en obetald skatteskuld på över 700 000 kronor hos Kronofogden.

Den skulden reglerades ett par dagar senare, men klubbens ordförande Mattias Schönhult medgav:
– Det är jättetufft med ekonomin, absolut. Men vi kämpar dag för dag och ännu så länge har vi lyckats få ihop det. Vi får se hur långt det bär, sa Mattias Schönhult då.

I januari hade klubben strax över 400 000 kronor i skatteskuld hos Kronofogden som skulle vara betald senast den 20 januari.

I samband med det kom också uppgifter om att miljardären Hugo Stenbeck var aktuell att gå in som finansiär hos klubben.

Nästan halv miljon i skuld

Men problemen fortsätter. Kvällsposten kan nu berätta att Pantern har en obetald skatteskuld på 454 000 kronor hos kronofogden. Skulden skulle ha varit betald den 17 februari, men är i dagsläget elva dagar försenad.

Kvällsposten har försökt att nå Panterns ordförande Mattias Schönhult för en kommentar.