Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tingsryds trendbrott – Oskarshamn föll igen

Tingsryd var starkast i Smålandsderbyt mot Oskarshamn.
Foto: ERIK SIMANDER / BILDBYRÅN

Tingsryd vann Smålandsderbyt och bröt sin förlustsvit.

För Oskarshamns del fortsätter den tunga trenden.

Tingsryd kom med fyra raka förluster. Oskarshamn med fem raka.

Men det var Tingsryd som lyckades bryta sin tunga trend i fredagens hockeyallsvenska Smålandsderby – och förvärra Oskarshamns ytterligare.

Oskarshamn ledde annars med 2–1 efter första perioden. Men i andra vände Tingsryd med tre raka mål. I tredje reducerade Karl Johansson till 3–4 och Oskarshamn tog ut målvakten i sin kvitteringsjakt. Då kunde Jacob Dahlström sätta avgörande 5–3 i öppen kasse.

– Jag tror vi släpper till fem stycken två mot ettor i andra perioden. Vi har ett undermåligt passningsspel som i första hand ställer till det för oss. Sen är det människor av kött och blod som spelar och självförtroendet är inte på topp i det här läget, säger Oskarshamns assisterande tränare Jens Gustafsson till Barometern.

För klubben gäller det att få stopp på raset.

– Det är inte första tunga formsvackan, varken för mig eller spelarna. Ingen annan kommer att vända det här åt oss. Det är vi spelare och ledare som ska göra det.