Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tingsryd vann viktig bottenrysare

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Troja hade på onsdagskvällen möjlighet att ta sig förbi Tingsryd i tabellen.

Men Magnus Sundquists mannar ville annat.

– Vi sa inför tredje att vi skulle vilja vinna och inte vara rädda för att förlora, säger Sundquist.

En Troja-seger i Kronobergsderbyt hade inneburit platsbyte i serien. Men efter stor dramatik lyckades Tingsryd vända och vinna hemmamatchen.

Gästande Troja ledde inför tredjeperioden med 1-2, men då vaknade hemmalaget. Tingsryd vann den sista perioden med hela 4-0. Mikael Fryklund fastställde slutresultatet i tom kasse.

– Jag är glad för att vi går in och trycker på och visar att vi vill vinna, säger Magnus Sundquist, tränare i Tingsryd.

Gästernas mål gjordes av Jonatan Nielsen och Sebastian Benker. Hemmalagets av Filip Owesson, Hannes Johansson, Jacob Dahlström (2) och Mikael Fryklund.

– Jag är enormt besviken över vår insats i den tredje perioden. Även om det inte är någon bra match har vi Tingsryd precis där vi vill ha dem, men kommer ut alldeles för mjukt i tredje och låter dem köra över oss, säger Pelle Svensson, tränare i Troja.

Jämnt i botten av tabellen

Tack vare 5-2 i Nelson Garden Arena distanserade sig Tingsryd från det kvalstrecket och klättrade upp på aningen säkrare mark. Man har lika många poäng (51) som Södertälje på rätt sida om slutspelsstrecket.

– Det var en viktig match ur många avseenden. Det var en match av derbykaraktär, och där det bara skilde två poäng inför matchen, säger Sundquist.

Troja har samma antal poäng (46) som Västervik och bara en mer än Vita Hästen på kvalplats.

Mellan Vita Hästen på kvalplats och Södertälje på åttondeplatsen skiljer efter 36 omgångar endast sex poäng.