Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tingsryd vann grinigt derby efter dramatik

Tingsryds AIF tog revansch på Karlskrona HK.

Med bara 50 sekunder kvar avgjorde Daniel Öhrn ett stundtals grinigt derby.

– Det ska vara känslor, man vill extra mycket då, säger segerskytten.

Tingsryd hade förlorat de två första mötena med Karlskrona i Hockeyallsvenskan den här säsongen.

Men det formstarka Smålandslaget tog revansch på KHK i en match där det stundtals var en hel del heta känslor.

Filip Ahl gav Tingsryd ledningen med 1–0 i powerplay efter 10.19 i den första perioden och samme Ahl utökade till 2–0 efter 31 minuters spel.

Karlskrona kom dock tillbaka starkt i den sista perioden.

Jörgen Karterud reducerade efter 44.15. Tre minuter senare  satte André Nordstrand, som var inblandad i ett rejält bråk i slutet av första perioden med Tingsryds Daniel Öhrn, KHK:s 2–2-mål. I det läget pekade det mesta på att bortalaget, som vann skotten med 27–17, skulle dra det längsta strået.

Segerskytten jublade för tidigt

Men så blev det inte.

I den sista minuten, med 50 sekunder kvar, stack Tingsryd upp. Tvåmålsskytten Ahl missade ett jätteläge att göra hattrick, men kort därpå kunde Daniel Öhrn pricka in 3–2 i stället.

– Jag jublade en gång innan redan när Ahl missade öppet mål, men jag lyckades stänka dit den när jag fick pucken. Det var jäkligt skönt, säger Daniel Öhrn.

– Tredje perioden är inte bra. Vi blir alldeles för passiva och det är extra skönt att vinna när vi gör det så dåligt som vi gör det i tredje.

Var det extra skönt att du får avgöra med tanke på gruffet med Nordstrand i första och att han gjort 2–2?

– Jag vet inte vem det var i deras lag, men klart att man vill markera när de tar våran målvakt och det är extra skönt att vinna matchen. Det är derbykaraktär, det ska vara känslor och det var det i slutet på första. Man vill vinna extra mycket då.

Stormig höst i Tingsryd

Efter en stormig höst, där tränaren Per Ljusteräng fått sparken, har det lossnat för Tingsryd.

Det här var fjärde segern på de fem senaste matcherna och man kliver nu förbi Almtuna ovanför strecket.

Hur mycket har det påverkat?

– Det blir en lite annan grej, men just det vi är inne i nu tror jag inte det har påverkat. Det är vi i gruppen som gör ett bra jobb tillsammans. Det är klart vi är nöjda med situationen som är nu med vinster på band, det vill vi fortsätta med, avslutar Daniel Öhrn.

I två av söndagens andra matcher vann Pantern borta mot Södertälje med 4–3 medan Oskarshamn förlorade på nytt, den här gången borta mot Västerås med 3–1.