Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tingsryd tog viktig seger – efter märkliga bilderna

Tingsryd fick teka själv när Björklövenspelarna tog för lång tid på sig.Foto: Skärmdump C More
Kim Tallberg jublar efter sitt 2–0-mål mot Björklöven.Foto: Skärmdump C More
Kim Tallberg.Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Tingsryd slog Björklöven efter tre tidiga mål på knappt sju minuter.

Nu har laget kontakt med topp 8-lagen.

Tingsryds AIF har visat bra form en längre tid trots två raka förluster innan nyår.

Hemma mot Björklöven var smålänningarna tillbaka i vinnarspåret – efter att ha avgjort matchen redan i första perioden med tre mål på mindre än sju minuter.

Joachim Nermark satte 1–0 efter sex minuter. Kim Tallberg utökade med sitt tionde mål för säsongen innan William Romfors satte 3–0 efter 12.48.

Björklöven fick in en reduceringspuck med en sekund kvar av den andra perioden.

I början av tredje perioden såg Daniel Ljunggren till att Tingsryd återigen tog ledningen med tre mål.

Björklöven skulle dock reducera igen – efter märkliga bilder.

Gästerna fick chansen att spela 5 mot 3 efter 51.13, men tog, att döma av domarens aktion, för god tid på sig vid den efterföljande tekningen. Domaren valde att släppa pucken vid tekningen där bara en Tingsrydsspelare stod. Björklövenspelarna fick skynda när de såg att spelet sattes igång och lyckades ändå hålla kvar pucken i zon och sedermera reducera till 4–2.

Björklöven tog ut målvakten Mattias Pettersson i slutminuterna. Men då gjorde Kim Tallberg 5–2 i öppen kasse och Joachim Nermark 6–2 i sista minuten.

Tunga vinster i bottenstriden

Med segern har Tingsryd 42 poäng, bara fyra färre än tabellåttan Björklöven som just nu har den sista slutspelsserien-platsen i den jämna tabellen i Hockeyallsvenskan.

Även Pantern tog en viktig seger borta mot tabelltrean BIK Karlskoga med 3–2 och kliver också upp på 42 poäng. Danske landslagsbacken Matias Lassen satte segermålet efter 54.10.