Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tingsryd nära knall – mot serieledaren

Foto: / BILDBYRN

Tingsryd föll på borta mot Timrå.

Förlusten var den tredje i rad – men också ett steg i rätt riktning.

Mot serieledare förlorade man med bara ett måls marginal.

De senaste årens succélag i hockeyallsvenskan Tingsryd hade fått upp ångan igen. Men så hände något, och fredagens förlust mot Timrå var den tredje i rad.

Det var dock nära att man kunde skaka serieledarna.

Det dröjde ända till 12.20 innan Tingsryd hade sitt första skott på mål – trots det mäktade man med att ta ledningen. Efter 14.52 fick Tingsryd chansen i powerplay och Emil Forslund, framspelad av Daniel Norbe, satte 0-1 mellan målvaktens benskydd.

Det kunde också sedan ha blivit 0-2 när Tingsryd i 24 sekunder fick chansen i fem-mot-tre. 

Men det ville sig inte och 11.31 in i andra perioden skulle hemmalagets vändning inledas när Jonathan Dahlén lyckades förvalta sin egen retur.

Jonathan Dahlén var även kreatören bakom 2-1-målet. Hans skott ändrade riktning på John Westin och ställde Andreas Ljunggren i Taif-kassen.

Jonathan Dahlén satte så småningom även 3-1 vilket innebar spiken i kistan.

Med drygt tre minuter kvar på matchklockan gav Hannes Johansson assisterad av Mathieu Tousignant Tingryd ett litet hopp med 3-2-målet och Tinsryd plockade sedan ut målvakten i jakten på en kvittering – men nådde inte hela vägen.