Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tingsryd förlorade borta – för nionde gången i rad

Daniel Öhrn kunde inte föra sitt Tingsryd till seger.
Foto: BILDBYRÅN

Tingsryd åkte på sin nionde raka förlust – den här gången mot Västervik.

Men poängen man vann kan bli direkt avgörande.

Nu har smålänningarna två poängs försprång mot Almtuna under strecket. 

Tingsryd har haft det tufft på bortais under säsongen. Framför allt de senaste veckorna har man haft det svårt.

Inför matchen mot Västervik, på just bortais, hade man åtta raka bortaförluster. Och efter övertid blev det ytterligare en.

Men det började bra. Redan i den första perioden tog Tingsryd ledningen genom Max Lindroth, efter ett skott från blålinjen. 

I den andra perioden fortsatte man att rada upp målchanser – men pucken ville inte in. I stället tryckte Västerviks Erik Ullman in kvitteringen från sin backposition. Där och då tog Västervik över matchen – och mot slutet av den tredje perioden forcerade man för ett ledningsmål.

Men Tingsryd redde ut stormen och tog matchen till förlängning. Där fick såväl Daniel Öhrn som Ludwig Elvenes lägen att avgöra, i stället förde Alexander Lindqvist-Hansen upp sitt Västervik till slutspelsplats. 

Därmed förlorade Tingsryd sin nionde raka bortamatch – men man fick med sig en poäng hem. En poäng som kan bli viktig i slutet av säsongen. 

Nu ligger man två poäng över Almtuna, som ligger på nedflyttningsplats.

På annat håll i landet närmade sig Pantern en möjlig slutspelsplats. Man inledde mötet mot Björklöven på bästa sätt genom att ta ledningen i den första perioden. Matias Lassen stod för målet som kom med åtta sekunder kvar av den första perioden. 

Och i den andra perioden kom den riktiga målexplosionen. Perioden slutade 2-2 – det var också de sista målen som gjordes i matchen. Därmed plockade Pantern samtliga tre poäng efter att ha vunnit med 3-2. 

Pantern är nu sex poäng från en slutspelsplats.