Foto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBLFoto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL
 Foto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅNFoto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
 Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Storsponsorns ilska: "Det är fruktansvärt"

Publicerad

Storsponsorn Anders Öhrn rasar mot turbulensen i Pantern. 

– Det är fruktansvärt. Det är så inkompetent så det finns inte glosor för det att trycka. Jag är mer eller mindre vansinnig, säger han. 

Nu öppnar han för att hjälpa Malmö Redhawks. 

Det har varit en minst sagt turbulent höst för hockeyallsvenska Pantern. 

Sportchefen Joakim Tillgren har fått sparken, tränaren Håkan Åhlund har tvingats bort av spelarna och klubben har haft tung skatteskuld hos Kronofogdsmyndigheten. 

Nu ryter storsponsor Anders Öhrn, som också varit klubbens ordförande, ifrån rejält. 

– Det skär i mitt lilla hjärta. Under 20 år har jag sett till att de kom upp i hockeyallsvenskan och det tar de sex månader att rasera alltihop. Det är fruktansvärt, säger han. 

– Det är så inkompetent så det finns inte glosor för det att trycka. Jag är mer eller mindre vansinnig. Jag har klivit av och de har visat att de inte klarar av det. 

Anders Öhrn klev av vid årsmötet i juli månad. 

 – Jag är 46:a och tyckte det fick vara bra. Det kändes också som att det fungerade bra med det gänget som satt i styrelsen. Men det har vi ju sett hur det har gått till med skulder över, överallt. Jag begriper inte hur de ska klara av detta. 

– Jag ställer mig frågan om de överlever julafton. 

"Den utgiftsposten är stängd" 

Har du bidragit med din sista krona? 

– Det kan du lugnt räkna med. Den utgiftsposten är stängd för all framtid så vida man inte gör rätt och ändrar om i organisationen. 

– Det finns lite olika vägar, man kan vara full i fan och begära att styrelsen ska avpolletteras men jag är mätt på hockeyn i dag och har inte den kraften och orken att sätta i gång en rappakalja. Så känner jag i dag men inte säkert i morgon. 

Anders Öhrn ifrågasätter också petningen av sportchefen Joakim Tillgren. 

– Jag vet inte vad de stöder sig på när de avpolletterar av Sveriges tio bästa sportchefer. Jag begriper inte hur de kan lyckas. 

– Jag och Tillgren har jobbat ihop i 15 år och det har aldrig varit ett högt eller ett ovänligt ord. Det är så dåligt, så dåligt, så dåligt. 

Hur mycket har du bidragit med till Pantern under åren? 

– Säg tio miljoner och 20 år så har du ungefär vad jag har bidragit med för att det ska bli en stabil ekonomi. 

Öppnar för Malmö Redhawks 

Kvällsposten kunde i går avslöja att Hugo Stenbeck har börjat sälja av sina aktier i Malmö Redhawks. 

Är du möjligtvis på väg att gå in i Malmö i stället? 

– Jasså? Jaha? Det var en våldsam chansning du tog där. 

– Nej det har jag inte sagt men jag har sagt att jag ska ska ställa upp med pengar till Cancerfonden när de ska ha något jippo. På så vis kan jag hålla med om det. 

Inget annat sätt? 

– Nej. 

Du har inte köpt Hugo Stenbecks aktier? 

– Jag har köpt aktier i Hugo Stenbecks… du vet mycket du. 

Hans aktier i Malmö Redhawks holding AB?

– Nej det har jag inte.   

Inga aktier med hockeykoppling? 

– Nej. Jag vet inte hur deras upplägg är, den enda jag har kontakt med där är Patrik Sylvegård, vem som sitter i olika bolag det vet jag inte. 

Kan du tänka dig att stödja Malmö Redhawks mer i framtiden? 

– Svar: Jasså. 

Det var väl inget svar...? 

– I dagens läge ser jag gärna att grabbarna i Pantern kan nysta upp det på någon vänster men hur kan jag inte begripa. 

– Jag har vissa vilda planer men jag vill inte berätta för att irritera den styrelsen som sitter där i dag. 

Ingår Malmö Redhawks i dina "vilda planer"? 

– Inte i dag men kan göra om en månad eller två. 

Relaterade ämnen
Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag