Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stängs av – efter verbala påhoppet

Dagens toppnyheter – sport
Linus Cronholm. Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Linus Cronholm skrek ”jävla horunge” riktat mot en Timråspelare.

Nu stängs Karlskronabacken av i två matcher.

– Nu i efterhand förstår jag givetvis att jag inte skulle uttryckt mig så men fylld av adrenalin på isen skedde det tyvärr i stridens hetta, säger Cronholm i sitt försvar till Disciplinnämnden.

När Timrå vann med 4-2 borta mot Karlskrona i fredags urartade matchen i ett slagsmål efter slutsignalen.

Linus Cronholm var en av de inblandade.

– Efter slutsignalen så blir en av våra spelare kvar nere i Timrås zon ensam mot hela deras lag. Så då åker jag och några andra lagkamrater dit för att försöka försvara vår spelare. När jag åker dit så tar jag tag i en spelare i Timrås lag som är på väg in i klungan när där redan är väldigt många fler Timråspelare än Karlskronaspelare. Då släpper han klubban och börjar dela ut slag efter slag utan att jag ens hinner reagera på det, säger Cronholm i ett uttalande till Disciplinnämnden.

Cronholm ångerfull

KHK:s 19-åring stängs nu av i två matcher, men inte för slagsmålet som sådant. Han straffas för att ha skrikit ”jävla horunge”, vilket snappats upp av en linjedomare.

– Det är inget jag menar utan det bara kom i stundens hetta med tanke på det som hände och efter de slag jag precis fått i huvudet. Jag tyckte att det var ett fegt sätt att hoppa på någon som inte är beredd, säger en ångerfull Cronholm.

Disciplinnämnden skriver i sitt beslut:

”Förseelsen bör leda till en avstängning vars längd bedöms motsvara två matcher, inklusive den avstängning som automatiskt följer vid ett match penalty”.