Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Snuvade på drömpremiär med 31 sekunder (!) kvar

Wahldén orskade straff i den här situationen. Foto: BILDBYRÅN

KRISTIANSTAD. Nykomlingen Kristianstads IK var på väg mot en drömpremiär när man hade vänt 1-2 till 3-2 mot Tingsryd i den tredje perioden.

Men med 31 sekunder kvar tog defensivt skicklige backen Viktor Wahldén beslutet att föra blockera pucken i egen målgård.

Straff och kvittering, och tre poäng blev bara en.

– Riktigt surt att det händer här på slutet, säger Wahldén.

Under ett antal säsonger har den 24-årige backen blivit en viktig kugge i Kristianstads lag. Han får sällan de stora rubrikerna som en renodlad defensiv back, men folk med goda koll på KIK har höjt ett varningens finger för Viktor Wahldén, som hyllar sina tränare för att han fått spela sitt spel.

– Direkt när jag fick möjligheten att komma hit, så har jag fått ett förtroende att spela på det sättet jag är bra på. Jag får fokusera på det defensiva spelet som jag är bra på. Det är jag tacksam för att tränarna ger mig förtroende att göra, säger han.

”Gör en godkänd premiär”

Borde ni vunnit i kväll?

– Vi gör en godkänd premiär. I första kör vi över dem, sedan viker vi ner oss i andra, men studsar sedan tillbaka i den tredje och när vi får 3-2, så spelar vi på det. Surt att det händer.

Var det en korrekt bedömd straff?

– Jag vet inte om det är straff. Jag lägger mig längs mållinjen för att pucken inte ska gå in. Jag vet inte om jag råkar ta den med handen. Hur som helst så känns det riktigt surt nu.

Tingsryd förvaltade straff till 3-3 genom Filip Owesson. I sudden death kunde Tingsryd sedan avgöra genom Joachim Nermark på en kontring.