Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Smakstart gav Tingsryd andra raka segern

Foto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Bättre start kan man knappt drömma om.

Redan efter 18 sekunder hade Tingsryd öppnat målskyttet i Fjällräven Center.

Matchen mot Modo vanns så småningom med 2-1 och man tog därmed sin andra raka seger.

– Det var kassaskåpssäkert, säger Magnus Sundqvist, tränare i Tingsryd, nöjt.

Mathieu Tousignant  passades fram av Hannes Johansson och pang så stod det 0-1. Efter målet såg Modo nervöst ut och Tingsryd såg ut att ha händelserna under styr.

En kvart in i den andra perioden gjorde Filip Owesson snyggt 0-2 efter ett genombrott från kanten följt av en backhand.

Fram till dess hade inte Modo haft mycket till målchanser.

– Vi tar en kassaskåpssäker seger, säger tränaren Magnus Sundqvist och forstätter:

– De har totalt sju skott på oss de första 40 minuterna. Vi står för en väldigt väl genomförd match.

Nya spelarna börjar hitta rätt

I slutakten försökte Modo mobilisera kraft och med knappt fem minuter kvar av matchen fick man in reduceringen genom Sam Marklund. Målet ledde till viss dramatik och i slutminuten kom hemmalaget till ett bra läge där Patrik Karlkvist avlossade ett skott som Rubin räddade.

Men närmre än så kom aldrig det tidigare SHL-laget Modo. Därmed tog Tingsryd sin andra raka seger och Modo föll för sjätte gången i rad.

– Jag tycker ändå att det var kollugnt. De får ett mål på en styrning och har ett läge där de kommer 3-mot-2 som är farligt, men annars tycker jag vi har hela matchen under kontroll, säger Sundqvist och säger att han är allt mer nöjd med hur laget presterar på isen.

– Vi föll hemma mot Troja och spelade komplicerat mot AIK, i de matcherna har vi inte varit tillräckligt rejäla i vårt spel. Det har också varit en del spekulationer kring att vi haft många nya spelare och inte har kunnat matcha prestationerna från de två senaste säsongerna. Det har varit lite grillor i huvudet på de nya, men nu har de lyckats släppa blyvästarna.

"De blev nervösa"

Att Modo är en klubb med SHL-erfarenhet är inget tränaren valt att lägga fokus på.

– Vi vann båda möten uppe i Örnsköldsvik i fjol också. Jag bryr mig inte ett spår kring om de sargade eller vad det är. Vi har en jättesvår match mot ett desperat Modo som vi dominerar i 40 minuter.

Hur viktigt var det att få 0-1 så snabbt?

– Enormt viktigt. Men det är inget man får. Vi pressar backen, skapar en jättefin chans och gör 1-0. Vi får energi och de blir ännu mer nervösa över att riskera att förlora hemma.