Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Small till som fan – man blev ju livrädd”

Kristianstad tog skrällseger mot Timrå.
Foto: Kristianstads IK
Foto: BILDBYRÅN

En skandal utspelade sig i Timrå, 500 meter från hallen där Kristianstads IK tagit en stark bortaseger mot Timrå IK.

Bussen blev stenad i framrutan och i sidan.
Polis har tillkallats och Kristianstads långa resa hem till Skåne har inte kunnat fortsätta.
– Riktigt piss. Det är glassplitter i hela bussen. Vi står med polisen nu, säger huvudtränare Mikael Gath.

Kristianstad fick en väldigt trevlig afton i NHK Arena i Timrå.

Men efter matchen blev det annorlunda på bussen som var lastad med tre blytunga poäng.

Kort efter att laget lämnade hallen i Timrå så körde man under en bro och då small det, två gånger och bussen fylldes med glas.

– Det small till som fan, och man blev ju livrädd. Jag sitter ju själv långt fram så jag såg det från nära håll. Men vår chaufför skötte det hela exemplariskt, säger Gath.

Vad händer nu?

– Just nu kommer vi ingenstans. Vi har fått kalla hit polisen och det är ju en bit hem att åka, om vi säger så. Men de tre poängen kan de i alla fall inte ta ifrån oss.

Hur många stenar handlade det om?

– Två rutor är krossade. En kom rakt in i framrutan och en i sidorutan. 

https://twitter.com/RWallin95/status/1187831085192880128

Heta känslor i slutet av matchen

I slutet av matchen, där Kristianstad fick med sig alla tre poäng hem till Skåne var det rätt heta känslor. I slutet av matchen utbröt slagsmål på isen och det var stundtals rätt hett på läktaren också.

– Vi gör en jättebra match. Vi står upp på ett riktigt bra sätt och jag menar på att det var en välförtjänt seger, säger Gath.

Han fick se Anton Heikkinen, som varit lite in och ut i laget göra mål två gånger om, och  efter 48 minuter avgjorde Dennis Svensson med sitt 3-2-mål.

– Men jag kan inte se någon som helst anledning till att man ska göra något sånt här. Varken att vi vann, eller att det blev lite känslor på slutet. En lång resa hem blev nu ännu längre, suckar Mikael Gath.

I natt kunde Kristianstad inte ta sig vidare söderut. Man tvingas istället att övernatta i Medelpad för att ta sig hela vägen hem till Skåne på söndagen.

Supporterklubben fördömer skadegörelsen

Efter att händelsen kommit till Timrå IK Supporterklubbs kännedom var man sent på fredagskvällen ute på sin hemsida och fördömde händelsen.

”Det har kommit till Supportklubbens kännedom att det har förekommit skadegörelse mot Kristianstads IKs spelarbuss. Timrå IK Supporterklubb fördömer å det skarpaste det som hänt och tar bestämt avstånd från agerandet, det är under inga omständigheter något som supporterklubben står bakom. Händelsen är frukansvärt sorglig och Timrå IK Supporterklubb vill uttrycka sina sympatier för de spelare och ledare som behöver färdas hem till Skåne i en skadad buss.” skriver man i ett kort uttalande.