Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sparkas: "Gav mig en smäll i ansiktet"

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Erik Källgren, målvakt i AIK.
Foto: BILDBYRÅN

Pantern sparkar backen Akim Aliu med omedelbar verkan efter "en incident".

Enligt AIK-målvakten Erik Källgren blev han slagen av Pantern-stjärnan efter lagens möte i onsdags.

– Han gav mig en smäll, rakt i skallen, säger Källgren.

Det fortsätter storma kring IK Pantern.

På fredagseftermiddagen gick klubben ut på sin hemsida med att man väljer att avsluta kontraktet med SHL-lånet Akim Aliu med omedelbar verkan.

Anledningen ska vara en incident efter matchen mot AIK i slutspelsserien den 14 mars.

Pantern skriver: ”Det som har hänt är att vår inlånade spelare Akim Aliu har varit med i en incident efter matchen mot AIK 14/3 2018 vill vi från hela IK Pantern säga att vi tar mycket stort avstånd från den typen av beteende som Akim Aliu visat och det är definitivt inte förenat med IK Panterns värdegrunder. Vi vill även rikta en stor ursäkt till spelare och ledare i AIK som fallit offer för Akim Alius beteende denna kväll.”

Panterns ordförande Mattias Schönhult har under fredagen bett om ursäkt till AIK.

– Vi känner att utifrån den rapporten vi fått ta del av finns det den typen av vittnesuppgifter som gör att det inte finns skäl för oss att på något vis ifrågasätta händelseförloppet, säger Mattias Schönhult.

Enligt uppgifter till Kvällsposten, som sen bekräftas av den anmälan som skickats in till ishockeyförbundet, ska Akim Aliu gått hårt åt inredningen efter förlusten och även riktat ett slag mot en AIK-spelare.

– Du kanske kan vara rätt på det där, men jag vill inte bekräfta något av det i detta läget med tanke på att det fortfarande inte blivit en officiell handling från Hockeyallsvenskan och disciplinnämnden som hanterar ärendet nu, säger Mattias Schönhult.

"Det rann över för honom"

AIK-målvakten Erik Källgren berättar nu:

– Han (Akim Aliu) fick ett jäkla utbrott efter matchen i spelargången och gick runt och slog på saker. Jag gick bakom och frågade vad fan han håller på med, på engelska, och då rann det över för honom, säger han.

Vad gjorde han?

– Han gav mig en smäll, rakt i skallen. Men jag hade masken på mig fortfarande, som väl är.

– Jag undrade vad som hände, men eftersom jag hade masken på mig, så var jag skyddad. Så jag gick ner till omklädningsrummet direkt, utan att göra något. Men jag var riktigt förbannad. Jag valde dock att inte låta det ta något fokus överhuvudtaget, så jag sa inte det till speciellt många.

"Vill bara glömma det som hände"

Källgren menar att han inte ville göra "någon större grej" av incidenten när den inträffade, men väljer nu ändå att berätta.

– Det var inte speciellt genomtänkt av honom. Men för mig har det inte varit en så stor grej. Jag förstår dock att Pantern reagerar. Det ser inte snyggt ut att han springer runt och smäller folk på käften i spelargången.

Har han bett dig om ursäkt?

- Nej, det har han inte, och jag vill absolut inte höra av honom på något sätt. Jag vill bara glömma det som hände.

Aliu: ”Inte sant det som står”

När Kvällsposten pratar med Akim Aliu säger han sig vara ovetandes om att Pantern sparkat honom och om incidenten efter AIK-matchen.

– Jag har inte hört något om det. Jag har fortfarande kontrakt och jag vet inget om det du säger, säger Akim Aliu.

Vet du inte om att Pantern har avslutat ditt kontrakt?

– De kan inte avsluta mitt kontrakt förutom om jag säger att de kan. Det är inte sant det som står. Jag har inget svar till det.

En AIK-spelare säger till oss att du har slagit honom på hjälmen efter matchen?

– Jag har ingen kommentar.

Vi har trovärdiga uppgifter om detta. Men du vill inte kommentera det?

*Lägger på.