Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Platt fall: Nu tvingas Kristianstad till kval

Här är några av dagens största sportnyheter.
Mikael Gath, tränare i Kristianstads IK.Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Hoppet är ute.

Kristianstads IK:s sista möjlighet att fixa en direktplats till Hockeyallsvenskan till nästa säsong försvann på onsdagskvällen.

Nu tvingas nykomlingarna in i ett tufft kval.

Kristianstad hade avgörandet i egna händer före sexpoängsmatchen borta mot Almtuna. En seger i Gränbyhallen hade lyft KIK förbi Uppsalalaget.

Det slutade med en tung förlust. Almtuna vann med solklara 4-0.

Det betyder att Kristianstad är fem poäng efter Almtuna inför sista omgången i Hockeyallsvenskan. Den avslutande matchen i grundserien – Timrå hemma på fredag – är alltså betydelselös för KIK.

Kristianstad hade en god känsla före resan till Uppsala. För det var i Gränbyhallen man tog en historisk overtime-seger med 2-1 i kvalserens sista omgång för ett år sedan.

Den segern lyfte KIK till Hockeyallsvenskan – klubbens största framgång någonsin.

Almtunas chans efter Panterns kaos

Den här gången vann Almtuna och säkrade kontraktet på Kristianstads bekostnad. I fjor fick man platsen efter Panterns ekonomiska totalkollaps.

– Jag har redan laddat om, jag skulle kunna dra igång i morgon, säger tränaren Mikael Gath till Kristianstadsbladet.

Gatth riktar blicken – mot kvalserien.

Matchen, då? Efter en jämn inledningsperiod (9-7 i skott) kopplade hemmalaget greppet i andra perioden. 1-0 efter 24.30, 2-0 tre minuter senare. Fyra minuter in i tredje perioden kom 3-0 – ett mål som däckade Kristianstad.

När KIK satsade desperat och plockade målvakten Christian Engstrand efter 52.33 skickade Almtuna in 4-0.

Nu väntar kvalserien. Den består av sex lag: Kristianstad och jumbon AIK från Hockeyallsvenskan, samt segrarna från Play Off 3 (Hockeyettan). Serien spelas i 10 omgångar. Ettan och tvåan får spela i Hockeyallsvenskan 2020/2021.

–Jag har redan pratat med killarna om att vi måste ställa in våra huvuden på det. Vi vet att de andra lagen nu vill åt vår plats och att de vill sätta griller i huvudet på oss, säger Mikael Gath till Kristianstadsbladet.