Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Pantern bröt dystra sviten

Foto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL

Det har varit stor omsättning i IK Pantern.

Mot Björklöven mönstrade man i mångt och mycket ett helt nytt lag.

– Skönt att vi kunde vinna direkt, känns som om de nya har kommit in bra i gänget, säger Martin Janolhs till Sydsvenskan.

Många av lagets mest poängstarka spelare har lämnat för SHL-uppdrag. Det medför att trotjänare som Martin Janohls tvingas dra ett större lass i den hockeyallsvenska slutspurten.

Och på onsdagskvällen levererade Pantern-forwarden i form av mål. Janohls gjorde sitt 1-0-mål assisterad av nyförvärvet Kevin Hecquefeuille

– Klart man tänker att man måste steppa upp lite grann, säger Janolhs.

Ett annat bekant ansikte, Sebastian Dyk, gjorde 2-0. Också han assisterades av ett nyförvärv i form av Akim Aliu.

Jadeland tvingades bryta

Under matchen utdelades två matchstraff. Gästernas Austin Farley satte in en huvudtackling på Niclas Jadeland som tvingades avbryta matchen och Panterns Andreas Heier fick också han lämnat matchen efter en spearing.

– Vi ligger bra till i tabellen [fyra]. Sedan får man se hur långt det räcker. Vi har trots allt tappat flera duktiga killar, men också fått in skickliga spelare, säger Martin Janolhs.

Matchen slutade 2-1.

Pantern fyllde på truppen med fem nya spelare innan transferstoppet. Senast debuterade Kevin Hecquefeuille och Gustaf Berling, och på onsdagen var det dags för Christian Holmblad och Akim Aliu. Kristoffer Wikner ansluter något senare.

Pantern hade inför matchen mot Björklöven spelat sju raka matcher utan trepoängare.