Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Pantern tappade ledningen – tre gånger

Foto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL

Pantern ledde tre gånger hemma mot tabelljumbon Karlskoga.

Trots det lyckades Malmö-laget inte vinna hemma på isstadion.

– Vi gör nog många mål för att vinna matchen. Är vi mer disciplinerade och alerta i powerplay så hade vi kunnat stänga matchen, säger Anders Grönlund.

Spelarna lämnar hockeyallsvenska Pantern på löpande band – något som fått tränaren Joby Messier att ryta ifrån. 

På tisdagseftermiddagen gjorde laget klart med en ersättare i franske landslagsbacken Kevin Hecquefeuille – spelaren är spelklar till fredagens match mot Leksand. 

– Det är en puckskicklig back som kommer tillföra mycket i vårt offensiva spel. Kommer han bara in i spelsystemet så är det en jättetillgång, säger Anders Grönlund som spelade med fransmannen i Karlskrona och som själv ryktas till HV71.

– Jag vet att det var prat. Men nu vet jag att den klubb som var aktuell valde en annan väg. De ville ha mig på ett lån. Jag var på tapeten. Det handlar om tillfälligheter och beror lite på vilken spelartyp de är ute efter.

Behövde landslagsbacken

Kanske hade Pantern haft nytta av Hecquefeuille redan på tisdagskvällen. I Malmö isstadion släppte hemmalaget nämligen in hela fem mål mot jumbon Karlskoga.

Det började visserligen bra för tabellfyran. Andreas Heier gjorde 1-0 redan efter 58 sekunder. Men Karlskoga skulle kvittera.

Och så skulle bli fallet också efter Stefan Söders 2-1 och efter Kim Johanssons 3-2.

Karlskoga gjorde sedan 4-3 när Filip Ahl gjorde sitt andra mål för kvällen.

Trots att man tre gånger tappade ledningen så skulle dock Pantern få med sig en poäng från matchen. Sebastian Dyk kvitterade i den tredje perioden till 4-4.

Extrapoängen fick dock tabelljumbon med sig hem efter att Fredrik Höggren avgjort matchen 1.50 in i sudden death. Segern gör att Karlskoga klättrar upp på 54 poäng och nu bara har tre poäng upp till nästjumbon Västervik.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!