Foto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL
 Foto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL

Pantern tappade ledningen – tre gånger

Publicerad

Pantern ledde tre gånger hemma mot tabelljumbon Karlskoga.

Trots det lyckades Malmö-laget inte vinna hemma på isstadion.

– Vi gör nog många mål för att vinna matchen. Är vi mer disciplinerade och alerta i powerplay så hade vi kunnat stänga matchen, säger Anders Grönlund.

Spelarna lämnar hockeyallsvenska Pantern på löpande band – något som fått tränaren Joby Messier att ryta ifrån. 

På tisdagseftermiddagen gjorde laget klart med en ersättare i franske landslagsbacken Kevin Hecquefeuille – spelaren är spelklar till fredagens match mot Leksand. 

– Det är en puckskicklig back som kommer tillföra mycket i vårt offensiva spel. Kommer han bara in i spelsystemet så är det en jättetillgång, säger Anders Grönlund som spelade med fransmannen i Karlskrona och som själv ryktas till HV71.

– Jag vet att det var prat. Men nu vet jag att den klubb som var aktuell valde en annan väg. De ville ha mig på ett lån. Jag var på tapeten. Det handlar om tillfälligheter och beror lite på vilken spelartyp de är ute efter.

Behövde landslagsbacken

Kanske hade Pantern haft nytta av Hecquefeuille redan på tisdagskvällen. I Malmö isstadion släppte hemmalaget nämligen in hela fem mål mot jumbon Karlskoga.

Det började visserligen bra för tabellfyran. Andreas Heier gjorde 1-0 redan efter 58 sekunder. Men Karlskoga skulle kvittera.

Och så skulle bli fallet också efter Stefan Söders 2-1 och efter Kim Johanssons 3-2.

Karlskoga gjorde sedan 4-3 när Filip Ahl gjorde sitt andra mål för kvällen.

Trots att man tre gånger tappade ledningen så skulle dock Pantern få med sig en poäng från matchen. Sebastian Dyk kvitterade i den tredje perioden till 4-4.

Extrapoängen fick dock tabelljumbon med sig hem efter att Fredrik Höggren avgjort matchen 1.50 in i sudden death. Segern gör att Karlskoga klättrar upp på 54 poäng och nu bara har tre poäng upp till nästjumbon Västervik.

Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag