Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Pantern släpper spelare – för att rädda licensen

Spelare är att fria att lämna Pantern. Foto: ERIK MÅRTENSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Nick Olesen uppges vara klar för Södertälje. Foto: BILDBYRÅN

Elitlicensen är i fara och samtliga spelare är fria att lämna.

IK Pantern måste dra in 7,5 miljoner för att överleva.

– Eftersom vi inte kan betala eller garantera löner har vi meddelat spelarna att de får hitta andra alternativ, säger Peter Nilsson, ordförande i Pantern, till Sydsvenskan

I förra veckan berättade Kvällsposten om IK Panterns ekonomiska bekymmer. Klubben hade redan förra säsongen likviditetsbekymmer. Då räddades klubben sent och man har under den här säsongen varit i ett kontrollår för att kunna klara av elitlicensen. 

Mångmiljonären Hugo Stenbeck är en av de finansiärer som inte längre vill gå in med kapital. Nu riskerar klubben att inte klara elitlicensen.

– Då har vi en brist på 7,5 miljoner. Det är de 4 miljonerna plus att vi behöver ett positivt eget kapital på 3,5 miljoner, eftersom vi hade ett minus på 1,5 miljoner från förra säsongen som vi måste reglera gentemot ligan. Dessutom måste vi också säkra en budget för nästa säsong, säger Peter Nilsson till Sydsvenskan. 

För Sydsvenskan uppger Peter Nilsson att man satt upp tre delmål:

Att betala ut löner och skatter.

Att överleva som hockeyförening.

Att klara elitlicensen för fortsatt spel i Hockeyallsvenskan.

Spelare fria att lämna

Klubben måste dessutom säkra en budget på 16-17 miljoner inför nästa säsong. Men till skillnad mot pengarna för elitlicensen – som måste finnas tillgängliga 31 maj – behöver inte pengarna finnas direkt.

Som en konsekvens av den svaga ekonomin är spelare att fria att lämna. Redan nu uppges Nick Olesen ha lämnat för Södertälje

– Eftersom vi inte kan betala eller garantera löner har vi meddelat spelarna att de får hitta andra alternativ. Vi vill inte som förening att de ska hamna i mer karriärstrubbel än vad de redan har gjort, säger Peter Nilsson till Sydsvenskan.