Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pantern förnedrade Oskarshamn

Foto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL

Pantern skakas av oroligheter i den administrativa organisationen. 

Men på isen går det bättre.

Under fredagskvällen förnedrade man Oskarshamn på bortaplan och vann med hela 0-8.

Det var Oskarshamns största förlust på 16 år.

Det var aldrig någon match i Be-Ge Hockey Center, och frågan var väl egentligen om det var Pantern som var väldigt bra eller Oskarshamn som var väldigt dåliga.

Kanske var det båda delar.

– Det brukar vara tvärtom när man spelar i Oskarshamn, att pucken studsar deras väg och att de gör mål på allt. Nu fick vi ett par studsar och det kändes som att luften gick ur dem, säger målskytten Nicklas Jadeland.

Inledningsvis så var det ganska jämnt och det var först efter 15.05 som Sebastian Selin gjorde 0-1 för Malmö-laget. Sedan bara rann det på.

Fin seger inför julfirandet

I turordning fullbordade Andreas Söderberg, Olle Liss, Sebastian Strandberg, Martin Janohls, Nicklas Jadeland, Martin Janohls (igen) och Andreas Heier förnedringen.

– Tre poäng är alltid tre poäng, egentligen spelar det inte så stor roll om man vinner med 1-0 eller 10-0, säger Jadeland – som faktiskt har ett förflutet i just Oskarshamn.

– Sedan är det klart att det är lite extra skönt att fira jul med en sådan här seger i ryggen.

Under matchens gång passade hemmalaget på att byta målvakt två gånger om. Inget av bytena var speciellt lyckade.

För Panterns del innebar poängen att man nu vunnit eller kryssat i sex av de sju senaste matcherna, och de ovan nämnda oroligheterna verkar alltså inte påverka laget nämndvärt.

– Vi är en väldigt stark grupp i omklädningsrummet. Vad som sker utanför rinken får de andra sköta. Det är klart att det tar lite energi, men vi har bestämt oss för att det inte ska påverka vad vi gör på isen, säger Jadeland.

"Klart vi kommer att analysera det"

Pantern ligger för närvarande på fjärde plats, bara en poäng bakom andraplatsen.

För Oskarshamn var förlusten den fjärde i rad. Tränaren Björn Hellkvist, med ett förflutet i Malmö Redhawks var kritisk till sina spelares insats.

– Det är klart att vi kommer att analysera det här. Anledningen är att vi håller ihop det bra under två perioder utan att få betalt, men de får dem. Sedan blir det för mycket av "fria programmet" i tredje.

– Jag kan förstå varför det här händer, men jag kan inte acceptera det, tillägger han.