Foto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL
 Foto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL

Pantern förnedrade Oskarshamn

Publicerad

Pantern skakas av oroligheter i den administrativa organisationen. 

Men på isen går det bättre.

Under fredagskvällen förnedrade man Oskarshamn på bortaplan och vann med hela 0-8.

Det var Oskarshamns största förlust på 16 år.

Det var aldrig någon match i Be-Ge Hockey Center, och frågan var väl egentligen om det var Pantern som var väldigt bra eller Oskarshamn som var väldigt dåliga.

Kanske var det båda delar.

– Det brukar vara tvärtom när man spelar i Oskarshamn, att pucken studsar deras väg och att de gör mål på allt. Nu fick vi ett par studsar och det kändes som att luften gick ur dem, säger målskytten Nicklas Jadeland.

Inledningsvis så var det ganska jämnt och det var först efter 15.05 som Sebastian Selin gjorde 0-1 för Malmö-laget. Sedan bara rann det på.

Fin seger inför julfirandet

I turordning fullbordade Andreas Söderberg, Olle Liss, Sebastian Strandberg, Martin Janohls, Nicklas Jadeland, Martin Janohls (igen) och Andreas Heier förnedringen.

– Tre poäng är alltid tre poäng, egentligen spelar det inte så stor roll om man vinner med 1-0 eller 10-0, säger Jadeland – som faktiskt har ett förflutet i just Oskarshamn.

– Sedan är det klart att det är lite extra skönt att fira jul med en sådan här seger i ryggen.

Under matchens gång passade hemmalaget på att byta målvakt två gånger om. Inget av bytena var speciellt lyckade.

För Panterns del innebar poängen att man nu vunnit eller kryssat i sex av de sju senaste matcherna, och de ovan nämnda oroligheterna verkar alltså inte påverka laget nämndvärt.

– Vi är en väldigt stark grupp i omklädningsrummet. Vad som sker utanför rinken får de andra sköta. Det är klart att det tar lite energi, men vi har bestämt oss för att det inte ska påverka vad vi gör på isen, säger Jadeland.

"Klart vi kommer att analysera det"

Pantern ligger för närvarande på fjärde plats, bara en poäng bakom andraplatsen.

För Oskarshamn var förlusten den fjärde i rad. Tränaren Björn Hellkvist, med ett förflutet i Malmö Redhawks var kritisk till sina spelares insats.

– Det är klart att vi kommer att analysera det här. Anledningen är att vi håller ihop det bra under två perioder utan att få betalt, men de får dem. Sedan blir det för mycket av "fria programmet" i tredje.

– Jag kan förstå varför det här händer, men jag kan inte acceptera det, tillägger han.

Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag