Foto: C MoreFoto: C More
 Foto: C More
Foto: C MoreFoto: C More
 Foto: C More

Otäck smäll i Smålandsderbyt

Publicerad

Oskarshamn hade förlorat fem matcher i rad.

Men i Smålandsderbyt tog man sig i kragen och vann för första gången sedan den 26 januari.

En otäck smäll skulle dock prägla matchen – Tingsrydsbacken Adam Åkesson blev liggandes på isen i flera minuter efter att ha träffats av en klubba på halsen.

Det var Tingsryd som började bäst. Redan efter 3,59 styrde Mats Josten Fröshaug in Daniel Norbes backskott. Drygt två minuter senare gjorde samme Josten Fröshaug sitt och Tingsryds andra mål för kvällen.

Men det här var gästernas kväll i Nelson Garden Arena.

Taif bjussade Ludvig Elvenes på 2–1 och i den andra perioden gjorde Joakim Hagelin 2-2 efter 4.33.

Den andra perioden bjöd också på en riktigt otäck händelse.

Blev liggandes i flera minuter

Oskarshamns Niklas Johanssons klubba träffade Taifs back Adam Åkesson på halsen. Det tog flera minuter innan Åkesson kom på fötter igen och kunde ledas ut i omklädningsrummet. Johansson fick matchstraff.

Matchstraffet stoppade dock inte Oskarshamn från att 1.32 in i den tredje perioden fullborda vändningen. Jonas Engström satte 2–3. Mindre än tre minuter senare kom 2–4.

Tingsryd tog timeout efter målet och tränaren Magnus Magnus Sundquist skällde ut hemmaspelarna. Reduceringen kom på beställning genom Axel Levander, men närmre än så kom inte hemmalaget.

Relaterade ämnen
Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag